Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи награда за българска кауза

В битката за розовото масло Казанлък привлече и учени

Каузата стигна и до ЕС

Почетна грамота за цялостен принос в развитието на културния туризъм получи кметът на Казанлък Галина Стоянова от организационния комитет на 19-ото Международно изложение „Културен туризъм“ – Велико Търново, съобщиха от местната администрация. Отличието е присъдено за лидерството й в усилията за спасяване на розовото масло. „Благодарение на отличните й контакти, на взаимодействието с Европейския парламент беше защитено традиционното производство на българското розово масло – национална емблема на България“, коментира доц. д-р Соня Алексиева, преподавател в НБУ и член на организационния комитет.

Битката за нашата идентичност, представлявана в света от най-качественото българско розово масло, не е приключила. В община Казанлък сме поели отговорността на държавата и сме възложили на учени в Софийския университет да докажат естествения произход и здравословните качества на маслото. Резултатите от техните протоколи ще ни послужат за следващия етап от защитата пред новите евродепутати“, заяви от своя страна Стоянова.

Казанлък участва в борсата на изложението с туристическите си пакети за Празника на розата през следващата година, както и с предложенията за туристи на Археокомплекса „Светът на траките“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"