Кметът на София: Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция

Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на Столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини. Това е организацията, която въвеждаме с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Това съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Продължаваме и проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. За пазарите са задължителни - един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и предпазни маски за продавачи и клиенти", казва кметът.

Фандъкова призовава всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал.

"Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление, не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови", съобщава кметът на столицата.

"Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее - да не се проваляме!

Това, което постигнахме струва прекалено много и всеки плаща тежка лична цена, нека не го хвърляме на вятъра.

В тази невиждана криза показахме, че можем да действаме обединени. Показахме, че в трудност, сърцата и добротата ни стават по-големи.

Заедно ще се справим!", пише Йорданка Фандъкова в социалната мрежа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"