Кметът на Стара Загора обяви благотворителна инициатива в помощ на хората в нужда

Сдружение „Брат за брата“ и кметът на Стара Загора Живко Тодоров обявиха благотворителна кампания за набиране на средства, с които да бъдат подпомогнати хора, останали без работа в резултат на въведените мерки срещу разпространението на коронавирус, старозагорци, пуснати в неплатен отпуск, останали без доходи, изпаднали в тежко социално положение.

Ще има бъдат осигурявани необходими продукти и консумативи за малки деца. Това стана ясно на пресконференция на кмета и ръководството на Сдружението, предавана онлайн.

„Не можем да стоим безучастни. Заедно със сдружението ще се съберат пари за да помогнем на нуждаещите се. Аз лично ще направя дарение“ – заяви Живко Тодоров. Средствата ще постъпват по дарителска сметка, открита от Сдружение „Брат за брата“, която ще бъде публикувана в профила на сдружението във Фейсбук. От 6 април, нуждаещи се могат да се обаждат за заявки на телефон 0884 062498. Комисия с участието на директора на „Социално подпомагане“ – Стара Загора, Павлина Делчева, ще определя имащите право на помощ, за да се избегне злоупотреба.

Председателят на сдружението Антон Лазаров посъветва хората, които ще кандидатстват за подпомагане, да носят със себе си документи, с които да докажат, че са пуснати в неплатен отпуск, освободени от работа, самотни майки, за да могат наистина средствата да отидат там, където е необходимо.

Комисията ще провежда заседание на първия етаж в сградата на Общината. Необходимо е хората предварително да се обадят по телефона.

Банкова сметка:

Клон: ПИБ - гр. Стара Загора

IBAN BG57FINV91501217430192

BIC FINVBGSF

Титуляр: БРАТ ЗА БРАТА - СТАРА ЗАГОРА

Основание за плащане: Дарение - коронавирус

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Венета Асенова, кореспондент на "Труд" в Стара Загора

Този уебсайт използва "бисквитки"