Кметът на Търговище води българска делегация в Китай

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров е на официално посещение в Китай, съобщиха от местната администрация. Визитата е по лична покана на декана на Международния отдел на Института по геонауки в град Ухан. Д-р Димитров е определен за ръководител на 9-членна делегация от българска страна. В нея са включени представители на висши учебни заведения, директори на колежи и училища и други. От Търговище в групата участва и директорът на І ОУ „Хр. Ботев” Димитър Алексиев.

Посещението се организира от Институт „Конфуций” във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”  и Централата на Ханбан, уточняват от Община Търговище.

Според предварителната програма на официалната визита, до 16.09.2016г., българската делегация ще посети различни институции в Пекин,  Ухан и Шанхай, където ще има работни срещи.

По време на посещението д-р Димитров ще има  разговори и за планираното побратимяване на Търговище с град Хъфей, административен център на провинция Анхуей, във връзка с очакваните съвместни проекти и инвестиции от китайска страна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"