Кметът Терзиев се похвали с увеличение на приходите от данъци и глоби

Справка в графики показва разходите на Столична община

Без вдигане на налозите общината е събрала над 54 млн. лв. повече

Кметът на София Васил Терзиев публикува разходите на Столична община за първите 6 месеца на годината, включително и отчет за юни.

“Преди изборите обещахме на софиянци, че ще има прозрачност в работата на общината. По този начин за първи път се дава на гражданите възможност да видят за какво точно се харчат парите им”, написа Терзиев във фейсбук.

“Както ще видите в графиката за събраните данъци и глоби, имаме значително увеличение на приходите. Събрали сме 54,2 млн. лв. повече спрямо същия 6 месечен период миналата година при положение, че не са вдигани данъчните ставки. Как е постигнат този успех ще коментирам в отделен пост”, заявява кметът.

От графиките става ясно, че Столичната община е извършила плащания в размер на 425.8 млн. лв. и е предвидила лимити за финансиране на разплащания на разходи на районите от 674.8 млн. лв. и към второстепенни и третостепенни разпоредители на средства 146.8 млн. лв. Сред основните пера при разходите са корпоративен данък над 150 млн. лв. или малко над 35%. За изборите са изхарчени над 52,5 млн. лв. За заплати и осигуровки са отишли едва 0,27% или около 1,13 млн. лв.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"