Княжеска вода за юбилея на Пеп

Една леденостудена княжеска вода изпи Пеп Гуардиола за юбилея си. В мач №100 като треньор в Шампионската лига каталунецът и неговият "Манчестър Сити" бяха потопени край баровските яхти на Монте Карло. Малкият "Монако" срази милионерите с 3:1, за да остави единствено "Лестър" като английска гордост в най-големия турнир. Принц Албер II, личност №1 в княжеството, сияеше и ръкопляскаше от трибуните.

А сеньор Пеп вече не е любимец на Англия. Въпреки че е най-успелият треньор в историята на Шампионската лига пред Луис ван Гаал и Рафа Бенитес - 61 победи, 23 равенства и 16 загуби. "Дори два гола преднина тимът на Гуардиола не може да задържи", написа вестник "Дейли мейл", визирайки победата с 5:3 в първия мач. "Сити" стана първият тим в турнира, който е вкарал 5 гола в първия мач и после е отпаднал.

"Гуардиола сбърка - категоричен е в. "Мирър". - Не може да се играе така в защита."

За първи път в треньорската си кариера Пеп не успява да стигне до полуфинал в Шампионската лига. Досега той бе водил в турнира само "Барса" и "Байерн". След 2 титли с каталунците той 3 пъти бе спиран от испанци във финалното каре.

Гуардиола напусна "Байерн" заради по-голямото предизвикателство в английския футбол, но проектът на персийския шейх Мансур явно забуксува. Единственият възможен трофей за "Сити" този сезон остава купата на Англия - прекалено малко за огромните пари, които треньорът хвърли за десетина футболисти през лятото. Освен това от стила "тики-така" вече не е останало нищо. Или Гуардиола не успява да научи "гражданите" да го играят, или сам е повярвал, че това е вече отживелица.

"През първото полувреме не бяхме на терена - призна треньорът. - Ние сме отбор, който обича да играе агресивно в защита, а не бяхме. След почивката не направихме достатъчно, за да се класираме."

Леонардо Жардим не е известен колкото Гуардиола, но пък започна да колекционира английски скалпове. Португалският треньор отстрани преди 2 години "Арсенал" на същата фаза с Димитър Бербатов в състава си. Тогава падна и последният гол на българина в евротурнирите - за 3:1 на "Емирейтс". През този сезон "Монако" изхвърли "Тотнъм" още в груповата фаза. "Много ми е удобно да играя срещу англичани - каза Жардим. - Отстранихме втория и третия във Висшата лига. Това показва високото качество на френския футбол."

След като "Пари Сен Жермен" се обля в сълзи от срам при 1:6 срещу "Барселона", то сега Франция празнува със своя нов фаворит. "Не е ПСЖ, а е "Монако" - абсолютно заслужено!", ликува от първата си страница в. "Екип". И да ... каква ирония. "Монако" е отборът с най-ниската средна посещаемост в цялата френска лига - 9000 зрители на мач.

А целият свят вече говори за Килиан Мбапе. Това 18-годишно хлапе блестя отново за тима на "Монако", който има 126 гола през сезона. С 3 по-малко само от "Барселона". Веднага след мача Жардим каза, че в никакъв случай Мбапе не се продава. Но практиката отдавна е показала - каквото не се купува с пари, се купува с много пари. Тийнейджърът направи така, че да не се чувства въобще отсъствието на големия голмайстор Радамел Фалкао.

Какво ще се случи на жребия в петък? Светът иска нови лица и ги получи. И какво по-хубаво би било един срещу друг да се паднат двете сензации - "Монако" и "Лестър"?

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"