Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания във Варна

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Даниел Митов: България изгуби много през последните 4 години, има нужда от стабилно правителство

България изгуби много през последните 4 години и има нужда от стабилно редовно правителство, което да реши натрупаните проблеми. Това заяви водачът на варненската листа на ГЕРБ-СДС Даниел Митов при откриването на предизборната кампания на коалицията във Варна. 

Ключовите приоритети в програмата на ГЕРБ-СДС са сигурността и икономическото развитие на България, отварянето на европейските програми и усвояването на средствата по тях, подновяването на програмата за саниране на жилищни сгради със 100% съфинансиране от държавата, завършването на автомагистрала „Хемус“, ефективни реформи в образователната система и здравеопазването, стимулиране на туризма чрез въвеждане на визи на границата за туристи от трети страни.

„Можем да гарантираме продължаване на програмата за саниране, което ще е напълно безплатно за гражданите“, увери Митов. Кандидатът за народен представител Деница Николова посочи, че така ще бъдат включени всички близо 3000 сгради, които са в резервния списък на МРРБ, а след това ще бъде създадена допълваща национална програма, която поетапно ще финансира въвеждането на мерки за енергийна ефективност в още повече сгради. Николова окачестви усвояването на европейски средства като катастрофа, която ще се превърне в трагедия. „Ресурсът ни до 2027 г. е 60 млрд. лв., като досега плащанията са едва между 4 и 6% от него“, каза Николова и припомни, че при управлението на ГЕРБ не е имало и лев загуба.  

„Страната ни се люлее без посока и без път. Не подценявам усилията на служебния кабинет, но той не може да задава посоката така, както може да го направи легитимно избрано правителство, подкрепено от мнозинство в парламента. Ще се опитаме отново да подходим отговорно и да преговаряме с останалите политически партии, с които имаме общи приоритети“, каза Митов. Той подчерта, че ГЕРБ-СДС ще водят позитивна кампания, предлагайки ясни решения на проблемите на хората и призова гражданите да гласуват, за да може България да стъпи на пътя на развитието. 

Ръководителят на градската структура на ГЕРБ – Варна, Николай Костадинов отбеляза, че все още нерешен остава въпросът с един много ключов за морската столица проект -  реконструкцията на бул. “Цар Освободител“, който трябва да свърже Летище Варна с бул. „Васил Левски“. „Надявам се, че всички осъзнавате какъв избор предстои да направим“, каза областният председател на партията Иван Портних. Той прогнозира, че в края на годината заради административната немощ на местната администрация варненската община ще реализира малка част от одобрените по програмата на МФ проекти за 100 млн. лв. и загубата ще бъде 70-80 млн. лв. „Развитието на Варна може да бъде гарантирано единствено от ГЕРБ“, категоричен бе Портних.

На откриването на кампанията присъстваха и кандидатите на ГЕРБ-СДС за районни кметове – Георги Недев за „Одесос“ и Людмила Колева-Маринова за „Приморски“.  Частичните местни избори във Варна ще се проведат на 20 октомври – седмица преди парламентарния вот.  

Гласувайте за ГЕРБ-СДС на 20 октомври с № 45 и на 27 октомври с № 18 в интегралните бюлетини, за да осигурим сигурност и стабилност на страната ни! 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"