Кобрата е извън сметките на Фюри

Кубрат Пулев изрази готовност да се бие с Тайсън Фюри, след като получи шанс да претендира за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Британските медии обявиха сблъсъка между двамата за почти сигурен още в рамките на тази година, тъй като очакваха промоутърът Боб Аръм да сблъска двете си звезди в тежка категория. Ветеранът в професията обаче иска да изправи Краля на циганите срещу шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър. Двамата завършиха наравно в края на миналата година, с което американецът запази пояса си.

„В началото си мислех, че на Фюри ще му трябват поне два мача преди отново да се бие за титлата, но сега смятам, че е готов – заяви Аръм. - Свършихме страхотна работа с мача с Том Шварц и мисля, че Тайсън вече има необходимия имидж да се изправи срещу Уайлдър. Той е най-вълнуващият боксьор от Мохамед Али насам. Няма нужда да губим повече време с междинни мачове. Пък и видяхте какво стана с Антъни Джошуа срещу Анди Руис.“

Аръм се надява да убеди Уайлдър да се бие с Фюри още тази година. През май Дионтей нокаутира сънародника си Доминик Бризийл, а през септември ще се бие за втори път с Луис Ортис (Куба).

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"