Ковачевски за френското предложение: Подписаният с България протокол няма да бъде част от преговорната рамка (Видео)

Да се въздържим от спекулации, процесът ще бъде прозрачен. Това каза премиерът на Република Северна Македония на пресконференция пред журналисти след заседание на правителството, което се запозна с френското предложение за деблокиране на македонската евроинтеграция. Това съобщава македонският Канал 5ТВ.

Ковачевски допълни, че днес в правителството е пристигнало официалното предложение на Брюксел. „Официалните стъпки ще бъдат съобщени, след като бъдат завършени консултациите с широката общественост“.

„По отношение на възгледите на България, особено след като имаше проекти на идеи, беше казано, че въпросите за идентичността не могат да бъдат част от този документ и това е, което мога да потвърдя“, допълни Ковачевски.

Премиерът на Македония каза, че процесът в Европейския съвет не е известен, но се знае как точно ще протече процесът в Македония. „Подписаният с България протокол няма да бъде част от преговорната рамка“, категоричен е Ковачевски.

"Френското предложение ще бъде внесено в парламента, а опозицията и експертната общественост и неправителствени организации ще гласуват за него. От утре предложението ще бъде представено пред медиите", допълни македонският премиер.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"