Кола с части от хеликоптер

Catheram създаде уникат с благотворителна цел

Акумулаторът е в кутия за боеприпаси

Британският производител на леки спортни автомобили и кралските военновъздушни сили разкриха уникална кола, изградена с помощта на външни и вътрешни компоненти от хеликоптер Puma HC2, отдавайки почит на забележителната летателна машина.

Автомобилът е за набиране на средства за ранени военнослужещи.

Специалният автомобил Caterham Seven 360R е създаден с благотворителната цел да събере пари за ранени военнослужещи и техните семейства и ще бъде изложен за първи път по време на състезанието за Гран при на Великобритания във „Формула 1“. След това колата ще бъде продадена на търг, за да се наберат финансови средства.

Автомобилът е базиран на модела Seven 360R. Външните елементи са такива, каквито са били като части от хеликоптера Puma HC2. Останалите панели са боядисани в зеления цвят NATO Green. Шасито също отразява хеликоптера и е завършено в цвят „пустинен пясък“.

Хеликоптерът Puma HC2 се използва при военни и умиротворителни мисии.

Алуминиевата обшивка от опашната стрела на вертолета и вратите е използвана за панели за екстериора, както и за вътрешната задна преграда, където дръжката на вратата остава на своето място. Други детайли от Puma се пренасят в интериора - капитонираната шумоизолация на самолета покрива панелите на вратите, горната част на тунела и оформя подплата за седалките от въглеродни влакна. Запазени са инструкциите за евакуация на хеликоптера, зашити в подплатата. Уникалното сатенено черно арматурно табло съответства на военната разпределителна уредба на Puma, заменяйки обикновените превключватели на таблото. 360R също така разполага с тристепенна последователност на запалване в стил хеликоптер. Под предния капак кутията с боеприпаси вече съдържа акумулатора на автомобила.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"