Колоездачка и двама мъже загинаха при катастрофа (обзор)

Три жертви на Околовръстното шосе на София

БМВ блъснало и убило жената, излетяло в дере и се забило в дърво

КАТ чакат данни от проби за алкохол и дрога

Двама млади мъже с автомобил БМВ и жена на 60 години с велосипед загинаха при тежка катастрофа на Околовръстното шосе на София днес.

Пътната трагедия се разиграла около 1,30 ч през нощта. Колата с мъжете на 27 и 29 години летяла с бясна скорост от 120-150 км/ч по безлюдното шосе в района на селата Световрачене и Локорско. В последния момент шофьорът видял колоездачката на светлината на фаровете, свил волана, но не могъл да избегне удара. Немският автомобил блъснал велосипеда, излетял в дере край пътя и се разбил в дърво. И тримата участници в инцидента издъхнали на място.

Пристигналите в тъмното медици от Спешна помощ отначало помислили, че жертвите са две. Когато районът бил осветен, открили и третото тяло.

До 10 часа сутринта отсечката от Локорско до Световрачене бе затворена за огледи, а смачканият автомобил бе откаран на паркинг в СДВР, където да му се правят технически експертизи. От КАТ казаха, че чакат данни от пробите за алкохол и дрога на водача на БМВ и на велосипедистката, но за фаталния резултат има няколко причини. Първата е високата скорост на БМВ-то, която не е позволила на водача да реагира адекватно преди и след удара. Не беше ясно дали колоездачката е карала със светлоотразителна жилетка, което е задължително при движение с велосипед нощем извън населени места.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"