Колони от тирове на границата с Гърция

КПП-тата с временни ограничения

Жълт код за студ в половин България важи за днес

Образува се опашка от тирове, живакът пада до минус 18

Снегът затвори границите в Пиринско. Временно бе преустановено движението на товарни автомобили, над 3,5 тона през ГКПП „Кулата и Промахон”. ГКПП „Илинден” също бе затворен за тежкотоварни автомобили. Забранено бе преминаването на ТИР-ове и през ГКПП „Станке Лисичково” край Благоевград.

Заради блокираните граници десетки тирове останаха да чакат преди пунктовете. Най-много бяха на „Кулата-Промахон”. Повече от 4 км бе опашката от българска страна. Гърците затвориха границата още в събота вечерта за камиони заради обилен снеговалеж и при тях, а ГКПП-Илинден-Ексохи е напълно затворен за всички превозни средства.

Снегът не е спирал вали в региона над 24 часа. Натрупаната снежна покривка е над 50 см.

Обилният снеговалеж затрупа и ивайловградското село Свирачи.  Снимка: Булфото

От АПИ предупреждават шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимните условия. Освен това временно е ограничено и движението за тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета над 12 тона през прохода „Предела”.

Градовете в региона се събудиха потънали в сняг. Снегопочистващите автомобили не смогват да обработват улиците поради непрекъснат снеговалеж. Обработени са само главните пътни артерии.

За пореден ден днес е в сила жълт код за ниски температури. Той е валиден за части от Западна и Южна България. През деня живакът няма да стигне положителни стойности и се очаква температурите да бъдат от минус 18 до минус 2-3 градуса.

Тежки машини в ход

Три прохода в Смолянско блокирани

Сняг затрупа Смолянска област, дебелината му е до 30 сантиметра, а по високите части надхвърля половин метър. Трите основни прохода в региона временно са затворени за тежкотоварни автомобили над 12 тона и с ремаркета и полуремаркета, обяви Агенция пътна инфраструктура. Това са проходите Рожен, Превала и Печинско. Няма обаче откъснати села и такива без електрозахранване. Вчера снеговалежът продължаваше, макар и с намалена интензивност.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, Георги Узунов

Този уебсайт използва "бисквитки"