Командирът на „Ахмат“: Унищожихме центъра за управление на дронове на Украйна в района на Курск

Войници от специалните сили на Ахмат са унищожили контролния център за управление на дронове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Курск. Това съобщи заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация, командир на специалните сили на „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

„Днес нашите момчета откриха вражеския център за управление на дронове, унищожиха го заедно с украинския военен персонал, който живееше там. Вечерта, близо до Мартиновка, на север, идентифицирахме врага,  обстрелвахме го така че там останаха само руини. Момчетата си свършиха добре работа в Суджанското направление, без големи инциденти“, каза той във видео, публикувано в канала му в Telegram.

Той добави, че в посока Коренев частите се придвижват напред. В Белгородска и Брянска област ситуацията също е стабилна, отбеляза Алаудинов.

„Донецкото направление – и днес момчетата там напреднаха много добре в някои участъци, малко избутаха врага, притиснаха го“, поясни той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"