Комедийни герои изкачат с един и същи куфар, пълен с едни и същи изтъркани номера

Със закъснение гледах Кики при Лора Крумова. Обяснява, че чел книгата на Костов и имал чувството, че чете книга за днешния ден. Дори леко се стреснал от това. Само имената били заменени: „Тогава главното действащо лице на задкулисието е било Илия Павлов, а сега е неговият стажант – Пеевски. И чувството, че ако не сменим системата на правосъдието, ще продължаваме да си заменяме един лош герой с друг лош герой.“

Наистина ли не се усещат тези комедийни герои, че изкачат с един и същи куфар, пълен с едни и същи лозунги и маркетингови номера, които вече се позатъркаха от употреба. Все едно не бяхме тук, когато ПП/ДБ „променяха“ Конституцията именно с цел да "сменят" правосъдната система! Изработваха промените в Конституцията, молейки се на въпросния стажант, от който Кики днес се жалва.

То беше истерия, то беше двойно гражданство, то беше ревизия на служебните кабинети и правомощията на Радев, то беше орязване на обсега на главния прокурор, то бяха промени – да има два отделни съвета – Висш съдебен съвет и Висш прокурорски съвет. ПП/ДБ си нарязаха на ленти ризите само и само Прокуратурата да е политически подчинена! Искаха през парламентарната квота да контролират Висшия прокурорски съвет. А във Висшия съдебен съвет – да бъде обратното, там разчитаха НПО-то Съюз на съдиите, че ще контролира ситуацията напълно. Но черешката на бездарната им торта беше как в парламента да има НОМИНАЦИОННИ КОМИСИИ, които да казват на парламента кого да номинира за въпросните ключови позиции в т. нар. правосъдна система. Тоест ПП/ДБ имаха намерение да се доберат до пълен контрол и да предоставят максимално голям ресурс за интервенции на НПО-сектора в една много опасна степен! Като контра на сегашната (със сигурност) недобре функционираща правосъдна система, ПП/ДБ направиха опит да изградят свое правосъдие, паралелно и почти външно за магистратската гилдия! Грантаджийско правосъдие, контролирано от НПО – паралелен свят на държавнотворната власт изобщо!

И за тази МАЩАБНА ЦЕЛ помолиха Пеевски да им съдейства. Извинете, но точно Киро, Лена, Асен и ДБ-тата да измамят Пеевски да им изгражда тяхната система за сигурност, да им решава техните цели – това едва ли някой би си представил, че може да стане! Но тяхната самовлюбеност им позволи да си го представят, нафантазират и нелепо да го изискват.

Трябваше харвардците да изпуснат въздуха от главите и коремите си, че да видят с какво закъснение им работят мозъците. Не са те тези, които могат да сметнат политическите си врагове и да ги приключат. Те могат само да хвърлят камъни в блатото и да показват на електората, че произвеждат кръгчета. Само че кръгчетата на ПП не променят нищо във Вселената. Всъщност цялото изпълнение по „промените“ в Конституцията беше пълен, звучен и особено груб провал на жълтопаветната общност, идентифицираща се с тази мисия на съществуване.

Разказвам всичко това, което е известно, защото съм изумена как Кики при Лора Крумова излиза пак със същия кашон стари вицове.

Вместо да поправят Конституцията, за да гарантират по-добри условия за въвеждане на справедливост, те направиха тъкмо обратното – дадоха ОЩЕ легитимност на този, срещу когото само на думи, основно ПО ИЗБОРИ и ЧРЕЗ КУХИ ЛОЗУНГИ се борят. Но когато Кики влезе в кабинета му, започва серия от дълги извинения, че толкова остро е говорил в медиите срещу него. Обаче, видите ли, нямало начин, защото техните избиратели това очаквали. Подобно КРЕЩЯЩО ЛИЦЕМЕРИЕ не може да не повлияе унищожително на електоралната подкрепа за тази инфантилна комиксова група.

„УчимЕ си уроците“, уверява ни Кики. Ама хората не ви избират, за да си учите уроците, да си броите грешките, да се справяте с махмурлука и психическите ъп–енд–даун ефекти от кристалите. Вече и за кварталните котки стана ясно, че ПП никога няма да се научат.

От фейсбук, заглавието е на редакцията

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Калина Андролова

Този уебсайт използва "бисквитки"