Консултациите при областния на Видин приключиха без съгласие за състав на РИК

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин за произвеждане на избори за народни представители на 2 октомври 2022г. на проведените днес консултации, съобщиха от областната администрация. На разговорите присъстваха упълномощени представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание.

Новоназначеният областен управител Огнян Асенов запозна присъстващите с решение на ЦИК, от което става ясно, че съставът на РИК – Видин наброява 13 членове. Уточнено бе, че разпределението им по квоти е съответно: Коалиция „Продължаваме промяната“ – 4; Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 3; Партия „ДПС” – 2; Коалиция „БСП за България“ – 1; Партия „Има такъв народ“ – 1; Коалиция „Демократична България-обединение“ – 1; Партия „Възраждане“ - 1.

По време на срещата представителите на партиите не постигнаха консенсус за местата на председател, заместник-председателите и секретаря на РИК. Областният информира, че в рамките на днешния ден документите от проведените консултации ще бъдат изпратени на Централната избирателна комисия и съставът на РИК – Видин ще бъде определен служебно от ЦИК.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Огнян Стоенелов

Този уебсайт използва "бисквитки"