Концерт събира стипендии за бъдещи медици

Фондация "Гален Темелков" реализира идеята "Пътят на Хипократ"

Благотворителен концерт "Високо" ще събере на една сцена във Варна Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, Мариана Попова, Керана и Космонавтите, Илин Папазян, Христина Лечева, Кристиана Атанасова, Славея Иванова, Gabby G, Полина Младенова, Горан Димитров и гайдарите Галин и Мартин Ганьови. Мястото е Летният театър, този петък, от 19 часа, при вход свободен, а инициативата е на фондация "Гален Темелков".

Както "Труд" писа, тя обединява съмишленици на студента по медицина от МУ-Варна Гален, който загина при адска катастрофа в град Плиска на 12 март т.г. Съществува от няма и половин година, а младите хора вече доказват, че са готови да реализират мечтите на своя любим приятел.

Първият им проект е "Пътят на Хипократ" - годишни стипендии за ученици, желаещи да кандидатстват медицина и за вече приети студенти в МУ. Събраните средства от благотворителния концерт ще бъдат за финансиране на обучения.

Преди Варна, на 19 септември концертът "Високо" /по името на любимата песен на Гален на ФСБ б.а./ обедини за каузата шуменци.

В математическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен и в МУ-Варна вече избират най-достойните стипендианти. Предстои фондацията да реализира и други проекти в знаковите български места Плиска и Мадара в подкрепа на млади учени за обучение и изследователска дейност.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"