Коронясаха Крал Тери на „Стамфорд Бридж“

 

Феновете на „Челси“ говорят с уважение за много бивши и настоящи играчи, но когато стане въпрос за Джон Тери, пулсът им рязко се покачва. Това е и една от причините ветеранът да бъде изпратен като икона в един от последните си мачове с екипа на „сините“, в който вкара гол за 4:3 срещу „Уотфорд“.

Сърцатият футболист е към края на своята кариера, а договорът му на

„Стамфорд Бридж“ изтича това лято и няма да бъде подновяван. За да изкаже своето уважение към него, мениджърът на тима Антонио Конте му подари 90 минути срещу „Уотфорд“, и то в първата среща, след като клубът си върна шампионския трон в Англия.

След успеха над „стършелите“ с 4:3 Тери обяви, че тази неделя може да изиграе последната среща в кариерата си при домакинството на „Съндърланд“. Мач, в който „Челси“ ще получи официално титлата.

„Знам, че искам да играя редовно, но смятам, че в неделя може да бъде моят последен мач - обясни бранителят след двубоя. - Всичко зависи от офертите. Ще обсъдя всичко с моето семейство, дали да останем тук или да отидем в чужбина. Все още не съм решил. Никога не съм искал да преча и на развитието на младите.“

Направилият дебют за „Челси“ през далечната 1998 година футболист със сигурност ще помни въпросната среща с „Уотфорд“, дори тя да не се окаже негов своеобразен бенефис. Защитникът вкара за 1:0, но само секунди по-късно сгреши детински, подарявайки топката на Етиен Капуе от гостите, който вкара за 1:1.

Въпреки фрапантното отиграване Тери бе коронясан след последния съдийски сигнал. Надуваема корона, хвърлена от трибуните на „Стамфорд Бридж“, се озова върху главата на играча с №26. Достоен завършек на една велика кариера.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"