Костадин Ангелов: Купуваме 2500 флакона Ремдесивир с 2,1 млн. лева (ВИДЕО)

2,1 млн. лева отделя държавата за закупуването на 2500 флакона Ремдесивир за българските граждани. Това съобщи на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов след днешното заседание на Министерски съвет. 

345 евро е цената за флакон без ДДС, уточни той. Очаква се медикаментът да бъде доставен в рамките на 10-20 дни.

От началото на пандемията страната ни е получила общо 2837 флакона, които са разпределени по регионалните здравни инспекции, като от тях са използвани малко над 900 броя. 

1779 флакона е наличното количество от Ремдесивир към момента. То е напълно достатъчно за лечението на всички, които се нуждаят от него, увери министърът. 

За последнатра седмица използваното количество от препарата е 476 флакона. Наличните количества ще стигнат за около три седмици, добави министър Ангелов.

162 деца и 159 учители са с положителни проби за коронавирус към момента.

Масово не се спазват противоепидемичните мерки и особено носенето на маски, коментира още здравният министър. от РЗИ са започнали масови проверки в закритите общществени обекти. Вчера в София са проверени няколко търговски центъра. За липса на маски са съставени 31 акта - 16 за продавачи и 15 за посетители, информира проф. Ангелов.

Tой увери отново, че не предвижда връщане на строгите мерки като създаване на КПП-та и затваряне на градовете.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"