Костадин Костадинов, водач на листата на “Възраждане” в 25 МИР: Крайно време е България да има правителство на националното единство

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Ако не можем да предоговорим условията за членство в ЕС, това е диктат

- Господин Костадинов, как си представяте политическото бъдеще на България след 9 юни?
- Имам една мечта - искам България да е свободна и независима държава, в която българския народ да решава кое е най-добро за него и сам да взема решения за своето бъдеще. Не знам дали тя ще се сбъдне на изборите точно тази неделя, но знам едно. Все повече и повече българи започват да мислят като мен и като моите съмишленици от “Възраждане”. Ето защо съм оптимист. Дори и да не е тази неделя, но съвсем скоро ще дойде времето, в което България наистина ще бъде свободна и независима държава. Такава, за която са се борили и умирали нашите предшественици.

- Какви са условията на “Възраждане”, за да влезе в разговор с останалите политически сили в Народното събрание за евентуална обща формула на управление?
- Можем да разговаряме с всяка една политическа сила без ДПС. Защото ДПС не е партия, а е етнополитическа мафия, пета колона на Турция, организирана престъпна група и политически тумор, който трябва да бъде изрязан от политическото тяло на България. С другите можем да разговаряме, но при нашите условия, а те са пет. На първо място - свикване на референдум за членство на България в НАТО, защото смятаме, че НАТО е заплаха за националната сигурност на държавата ни. На второ място - свикване на референдум за запазване на българския лев. Трето - премахване на санкциите срещу Руската федерация и създаване на компенсаторен фонд, който да обезщети българските предприятия. Четвърто - прекратяване на военната помощ за Украйна и даване на гаранция, че няма да бъдат изпратени никакви български войници там. Защото такъв натиск в момента съществува от страна на Американското посолство. И на пето място - създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство на България в ЕС. При тези условия ние можем да разговаряме не само с другите политически сили в парламента, но и извън парламента, включително и с гражданския сектор. Защото е крайно време вече България да има българско, а не евроатлантическо правителство, правителство на националното единство.

- Ваша основна цел, както последователно заявявате, е да предоговорите условията на членството на България в Европейския съюз. Как си представяте, че ще стане това, когато влезете в Европарламента? С какви инструменти бихте го постигнали?
- Предоговарянето не може да се извърши от депутатите в Eвропарламента. Но те могат да поставят този въпрос като важен. Този въпрос могат да го поставят и нашите съюзници от другите европейски политически партии, с които работим за създаването на обща група в Европейския парламент. Предоговарянето е процес, който може да бъде иницииран само и единствено от българското правителство. Друг е въпросът дали нашите така наречени партньори биха се съгласили. Но ако не се съгласят, това означава, че ние нямаме подписан договор с Европейския съюз, а имаме подписан диктат. Защото всеки договор може да бъде променен и преподписан. Само единствено, като че ли за Европейския съюз това не важи, което вече поставя въпроса ние договор ли подписахме през 2007 година или диктат, който ни не дава никакво право на глас?!

- Не се насочвате към сега същестуващо политическо семейство в европарламента, а имате амбиция да създадете ново такова около вас. Как и с кого ще осъществите това?
- Разговорите за това започнаха още на 12 април, когато в София проведохме една международна конференция под мотото “Новите лидери на Европа”, на която присъстваха представители на девет европейски държави - шест от тях са част от Европейския съюз, три са извън Европейския съюз. Разговорите продължават и са изключително напреднали вече. Смятам, че в рамките на следващия месец можем да достигнем успех, макар че все пак създаването на нова група не е на 100% сигурно.

- “Алтернатива за Германия” бяха изключени от групата на “Идентичност и демокрация” поради противоречиво изказване на Максимилиан Кра, който каза, че не всички от SS са били престъпници? Споделяте ли това мнение и намирате ли нещо в партньорската ви партия, което ви притеснява, което не отговаря на вашите възгледи и политики?
- Не съм наясно в какъв точно контекст е казал Максимилиан Кра тези думи. Но мога да кажа едно. В крайна сметка е добре известно, че няма такова нещо като колективна вина. В конкретния случай тази немска войскова формация е имала в редиците си изключително много хора, които са били мобилизирани. Тя не е съставена само от доброволци. Един от хората, служили в SS, е нобеловият лауреат за литература - великият немски писател Гюнтер Грас. Това означава ли, че той е престъпник? Но пак казвам, не е моя работа аз да говоря от името на други политически сили. Дори и да си ни съюзници и приятели, каквито са “Алтернатива за Германия”. Мога да кажа само едно - сатанизирането на тази политическа сила не само в Германия, но и в Европа, е вече минало всякакви рамки на благоприличие, на каквито и да било нормални политически отношения. Ето защо, тъй като ние сме обект на същата, макар и все пак заради мащабите на нашата страна, по-малки измерения подобна кампания, напълно разбирам нашите приятели от “Алтернатива за Германия” и те имат пълната ни подкрепа.

- Вашите опоненти ви обвиняват в лъжа относно това, че България може да прати военнослужещи на фронта в Украйна. Какво Ви кара да мислите, че това може все пак да стане реалност?
- И кои са тези, които ни обвиняват в лъжа? Тези, които излъгаха, че няма да бъдат приемани нелегални мигранти от Западна Европа в България. След като казаха, че това няма да се случи, буквално на следващия ден започнаха да кацат самолети първо в София, а после в Пловдив. Когато един лъжец говори, след като e хванат не веднъж, а стотици пъти в лъжа, не можем да му имаме абсолютно никакво доверие. Особено когато е добре известно, че български управляващи, без значение дали говорим за тези от ППДБ, ГЕРБ или ДПС, нямат абсолютно никаква самостоятелна свобода за вземането на решения. Каквото им заповядат техните господари от Американското посолство, това ще направят. Ето защо имаме всички основания да се притесняваме, тъй като натиска е огромен. Ако отворите един от броевете на списание Foreign Affairs, което е едно от най-престижните световни списания по външна политика, заглавието на водеща статия е “Европа трябва да изпрати свои войски в Украйна”. Не НАТО, а Европа. Да не говорим, че не е някой друг, а Урсула фон дер Лайен каза миналата седмица, че Европа трябва да се готви за война. Така че на кого да вярваме в крайна сметка? На нашите лъжци или на техните американски и европейски господаря, които са доста по-безпардонни и доста по-откровени в казването на нещата такива, каквито са. Имаме всички основания да се притесняваме, че Третата световна война не е на прага, а е влязла в къщата ни. Единственият вариант тя да не се състои, е българите да гласуват на 9 юни за “Възраждане”. Всяка една друга политическа сила в България ще вкара нашата страна във войната, без да се замисли.

- И накрая - кои са основните проблеми и на България, и на ЕС, които ще адресирате първо, когато получите представителство и в Народното събрание, и в Европейския парламент?
- Трябва задължително да бъде уважено правото на 604 хиляди българи да бъдат питани за това, какви пари искат да имат в профилите си, т. е. трябва да се осъществи поруганото, отнето конституционно право на българите да бъдат питани за това, каква валута да използват в България. Искаме да се проведе референдума за запазване на българския лев. Първото нещо, което ще направят нашите евродепутати, е да пуснат петиция в Европейския парламент, за да може да се принуди да се гласува решение на Европейския парламент, с което да се изиска от България да спази конституционното право на българските граждани за свикването на референдум за запазване на българския лев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"