Костадин Костадинов дава ЛГБТ организация на прокурор

За втори път джендър платформа пита ученици за гей преживяванията им

“Ето едно извращение, за което ще се погрижа да бъде ликвидирано още в зародиш!”

Джендър запитването е за запознаване с преживяванията на ЛГБТ+ младежи

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов ще сезира прокуратурата заради ЛГБТ проучване, което се провежда в българските училища. Това съобщи той в профила си във фейсбук.

Проучването е организирано от фондация “Сингъл Степ”, която за втори път провежда национално проучване на климата в българските училища. Описва целта на запитването като запознаване с преживяванията на ЛГБТИ+ младежи от цялата страна. Изследването проучва живота на децата с различна сексуална ориентация в училище.

Сред въпросите са самоопределяне на сексуалността и половата идентичност.

“Ето едно извращение, за което ще се погрижа да бъде ликвидирано още в зародиш!”, заяви лидерът на “Възраждане” в поста си и добави:

“Като председател на парламентарната комисия по демографска политика, децата и семейството ще изискам цялата информация за фондацията, провеждаща подобни “инициативи” сред децата, и след това ще сезирам прокуратурата”, допълни той.

От фондацията обясняват, че искат да повишат осведомеността за настоящото положение на ЛГБТИ+ младежите и да “продължат усилията си за безопасни и приемащи училища.” Анкетата е фокусирана към учениците от ЛГБТИ+ общността на възраст от 14 до 19 години и е анонимна. Сред въпросите са самоопределяне на сексуалността и половата идентичност на младежите, чувстват ли заплаха по пътя до училище и от обкръжението си там. Доколко “женствени” или “мъжествени” се чувстват. Пита се и дали учениците избягват тоалетни и съблекални в училище, заради заплаха.

Допитването е с подкрепата на ILGA-Europe, но се посочва, че изразените мнения не отразяват непременно нейната официална позиция. А това е независима международна неправителствена организация, която обединява над 700 организации от 54 страни в Европа и Централна Азия. “ILGA-Europe налага стандарти за ЛГБТИ равенство и човешки права на регионално и международно ниво.” Това са обявили за себе си от международната организация, а българската “Сингъл Степ” заявява, че работи с транс казуси чрез комплексен подход. Има редица инициативи, включително и с държавно финансиране, за което бе съдена.

„Сингъл степ“ бе съдена за шоу с драг кралици

Национален фонд “Култура” (НФК) заведе дело срещу “Сингъл степ”, които получиха държавно финансиране на свои проекти миналата година. Фондът поиска възстановяване на отпуснатите средства заради шоу с драг кралици, проведено под формата на бинго. В него хомосексуални, травестити, би или транс мъже се превъплъщават в женски образи. Това предизвика бурна обществена реакция.

Финансирането се извърши по времето на служебния министър на културата Велислав Минеков по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации.” От ЛГБТ организацията поясниха, че това е само едно от перата по проект с 14 подобни събития, за който “Сингъл степ” са получили държавно финансиране. Взети са общо 77 046 лева, от които 6,5% са отишли за драг представленията.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Гита Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"