Костадин Костадинов призова за бойкот на маските на закрито 

Партията ще има свои представители във всички избирателни секции в страната на предстоящите парламентарни избори 

Лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов призова гражданите да бойкотират ограниченията, които се налагат в областите с висок процент заразени с коронавирус. Във Варна със заповед на РЗИ от 1 август маските стават задължителни не само в здравните заведения и аптеките, но и във всички обществени места на закрито – магазини, кина, музеи, както и в градския транспорт.

На пресконференция в родния си град Костадинов се обърна и към контролните органи, като апелира да не налагат санкции. "След 2 месеца България ще е друга и ще търсим наказателна отговорност за онези, които провеждат този здравен фашизъм", предупреди Костадинов. Той обеща до ден да бъде пусната инструкция как да се обжалват актове за неносене на маски и то без да има нужда от адвокат. В документа ще бъдат посочени членове от Конституцията и международни конвенции,  които дават правна основа актът да бъде съборен. „Три пъти съм бил глобяван и три пъти съм печелил делата в административния съд, преди да стана народен представител. Не бива хазната да се пълни престъпни пари”, посочи Костадинов и декларира, че ако има масирана кампания за проверки, партията ще организира протести.

„Битката със здравния фашизъм ще е първата ни малка битка преди предстоящите предсрочни парламентарни избори. Спечелим ли ги, обществото ще забрави за психозите. Вотът за „Възраждане” ще е вот за здравия разум, защото ние се борим България да продължи да съществува”, каза Костадинов и изрази увереност, че партията ще бъде първа политическа сила в бъдещия парламент.

„Времето е разделно. Ако загубим изборите, ще ни вкарат във война. Управляващите досега погубват българската икономика, ситуацията със газа го показва. Правителството на Кирил Петков беше тотална щета и почти предизвика четвърта национална катастрофа. Този кабинет се държеше като терорист, който взе целия народ за заложник до последния анонс, че са намерили 7 танкера с втечнен газ, но следващото правителство трябва да направи газопровод до 27 август. Една чешма да изградиш в двора си изисква повече време”, даде пример Костадинов.  Той припомни, че „Продължаваме промяната” е проект на президента Румен Радев, който после се отрече от творението си и  създаде „Български възход”. „С интерес чакаме състава на бъдещия служебен кабинет, за да видим дали няма да се роди трети подобен проект”, каза лидерът на „Възраждане”.

На въпрос на „Труд” не се ли опасява от манипулации на машинния вот, Костадинов заяви, че партията ще осигури свои представители във всички 12 500 секции в страната. Той допълни, че „Възраждане” е предложила законодателна промяна, чрез която да се броят всички хартиени отрязъци от машините, за да има двойна контрола на вота.  

Лидерът на „Възраждане” прогнозира, че избирателната активност едва ли ще надхвърли 40%,  ако се спре купения вот и ако не бъдат убедени гласоподавателите, че бъдещето на страната зависи от тях. Това ще е основната ни задача в кампанията, посочи Костадинов, според когото в бъдещия парламент ще влязат по-малко партии, отколкото в предходния.  

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"