Костадинов: Най-вероятно ще има правителство след изборите, по утвърдения модел на Сглобката

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Предлагаме да се предоговори членството на България в ЕС

В Украйна се води гражданска война

Успелите и демократични държави са в БРИКС. Там е бъдещето

Най-вероятно ще има правителство след изборите, по утвърдения модел на "Сглобката" - ППДБ, ДПС на Пеевски и ГЕРБ. Това заяви лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в предаването "Твоят ден" по Nova news.

"Този ход ще доубие ППДБ, но тези хора нямат политическа визия. Те имат икономическа, лична визия", каза още той.

В последните дни на този парламент те бяха скрепени, това е реалността. ППДБ, ДПС на Пеевски и ГЕРБ са в много стабилна сглобка в момента. Реално погледнато те и в момента управляват, добави лидерът на "Възраждане", визирайки служебното правителство.

"Гласували сме с ГЕРБ по дребни въпроси, например да се удължи времето на пленарното заседание, но е имало случаи в които ППДБ и ГЕРБ са ни подкрепяли, включително ППДБ са ни молели за помощ", каза още Костадинов. "Водихме разговори с ППДБ за избор на председател на НС, за да не бъде избран такъв от ГЕРБ", даде пример той.

За да излекуваме разделението в обществото, трябва да се обърнем към българския народ, защото една голяма част от хората не гласуват. За това имаме предложение, което решава проблемите, произтичащи от тежкия упадък на политическата система в момента, а именно референдумите - например за членството на България в Еврозоната, припомни Костадинов. 

"Предлагаме и да се предоговори членството на България в ЕС", продължи Костадинов. "На 30 септември направихме европейска партия, с политически сили от няколко държави, с които ще искаме такова предоговаряне, информира той. Миналата година и Макрон заяви, че трябва да се предоговори начинът, по който функционира Европейският съюз, припомни лидерът на "Възраждане". "Това е обща позиция на 9 политически сили, зад които стоят 30 милиона избиратели", подчерта той.

"Друг важен приоритет е премахването на санкциите срещу Русия, защото те вредят изключително много на България. Става въпрос за милиарди, като тук влизат и пропуснати ползи", посочи Костадин Костадинов. 

"Ако приемем, че санкциите са въведени, за да спре войната в Украйна, тогава ЕС трябва да въведе и санкции срещу Израел. Израел е избил над 45 000 жени и деца невинни цивилни жертви в Газа. В Русия и в Украйна се води гражданска война от 2014 г.", заяви той. 

Ако приемем, че Украйна е жертва, а Русия - агресор, то трябва да приемем, че Израел е агресор, а Газа и Ливан - жертви, подчерта Костадинов.

Той коментира още, че не би осъдил действията на Русия в Украйна. "За какво трябва да осъдим Русия? Заради това, че защитава правата и свободите на хората в Украйна? Русия не е агресора", подчерта Костадинов и добави: "Ние не делим жертвите. Ако осъдим Русия за Украйна, трябва да бъде осъден и Израел за Газа и Ливан. Нашата държава обаче казва, че осъжда едните, а другите - не".

"Първото, което ще направим, ако получим властта е да защитим суверенитета на нашата държава, като премахнем всички чужди военни бази от България. Благодарение на НАТО имаме по-малка и слаба армия, загубихме цели родове войски. За премахването на американските бази няма да има референдум. Ще го подпишем още първия ден", категоричен беше Костадин Костадинов. 

Според него, в момента над 50% от световното население и брутен вътрешен продукт са в БРИКС. "Там е свободният свят, там са успелите, демократични държави. Там е напредъкът и бъдещето на цивилизацията, ако щете. Нека си помислим дали не сме направили за пореден път погрешен избор и не водим държавата към трета и последна национална катастрофа, след което България ще престане да съществува".

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"