Костадинов: Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно

"Ръководството на ГЕРБ също, но за цялостно творчество", отбеляза той

Лидерът на "Възраждане" настоя за нови предсрочни избори

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обвини в държавна измяна ръководството на ПП-ДБ. Повод е изявлението от снощи на съпредседателя Кирил Петков за записи от разговори, които депутатът Радостин Василев възнамерява да изнесе днес на пресконференция. 

В декларация от парламентарната трибуна Костадинов настоя за нови предсрочни избори като единствено възможно решение за изход от политическата криза: "Има една фраза, за която Радостин Василев твърди, че се приписва на Кирил Петков: "Вече са уговорени бъдещите председатели на службите с посланиците". Когато има такова изречение, това означава, че имаме крупна държавна измяна; Имаме крупно национално предателство; Имаме престъпление по глава 1 от Наказателния кодекс. Най-доброто решение, което в момента може да се случи за излизането от т.нар. "политическа криза", защото това не е криза, това е очистителен процес, са новите избори".

Лидерът на "Възраждане" коментира и във фейсбук профила си, като написа: "Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно! Ръководството на ГЕРБ също, но за цялостно творчество!".

От "Възраждане" разпространиха и съобщение до медиите, в което заявяват, че от партията са внесли искане до председателя на Народното събрание на основание чл. 111, ал.1 и 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание с предложение да се проведе съвместно изслушване в пленарна зала на Председателя на Държавната агенция за национална сигурност, на Директора на служба „Военно разузнаване“ и на Председателя на Държавна агенция „Разузнаване“. "Предложението е относно изнесените твърдения, разпространени от народния представител от парламентарната група „Продължаваме промяната - Демократична България“, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави, което мотивираме с обстоятелството, че ако е истина, това е признак за отказ от национален суверенитет и предаване на държавните интереси", изтъкват от партията.

„Поради спешността на защитата на националните интереси, поради важността на засяганите с тези твърдения важни държавни и обществени въпроси, както и поради останалите горни обстоятелства, моля да приемете, че е налице изключителен случай на неотложност и  на основание чл.48, ал.5 ПОДНС да измените програмата на днешното пленарно заседание, като включите като извънредна точка за разглеждане изслушването в пленарна зала на Председателя на Държавната агенция за национална сигурност, на Директора на служба „Военно разузнаване“ и на Председателя на Държавна агенция „Разузнаване“, чрез прекъсване на точката за разглеждане на общите законопроекти за НПК и ЗСВ.“, се казва още в искането.  

Парламентарната група на „Възраждане“ внесе и сигнал до главния прокурор в тази връзка.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"