Коутиньо взима №7 в „Барселона“

Филипе Коутиньо е пожелал да играе с №7 в „Барселона“, съобщават медиите в Испания. Истерията около трансфера на бразилеца е към своя край. След 6-месечни преговори ръководствата на „Ливърпул“ и лидера в Ла Лига са пред сделка. За целта от „Камп Ноу“ ще трябва да платят внушителните 150 млн. евро. 110 от тях ще бъдат преведени при подписването, а останалите са под формата на бонуси. Бразилският национал е отказал да играе повече за мърсисайдци. Според испанския журналист Алберт Рохе футболистът се преструвал на контузен, за да не е на разположение за срещите с „Бърнли“ (2:1) за първенство и предстоящото дерби в петък с „Евертън“ за ФА Къп.

А за да получи Коутиньо екип с №7 на „Камп Ноу“, ръководството на каталунците ще трябва да продаде настоящия му собственик - Арда Туран. Това се налага, за да бъде спазен и финансовия феъпрлей на ФИФА. Турският полузащитник може да поеме в обратна посока, но не към „Анфийлд“, а в другия голям отбор от града на „Бийтълс“ - „Евертън“.

И докато сделката е пред финализиране, във Висшата лига се изиграха поредните мачове от шампионата. В тях „Манчестър Сити“ се завърна на победния път, след като на 31 декември „Кристъл Палас“ (0:0) спря серията им от 18 поредни мача с успех.

Сега тимът на Хосеп Гуардиола надигра „Уотфорд“ с 371 у дома. Едно от попаденията за „гражданите“ бе дело на Кристиян Кабаселе, бившият бранител на „Лудогорец“. Белгийският национал си вкара автогол в 13-ата минута, след като преди това Рахим Стърлинг бе открил резултата в 38-ата секунда. Серхио Агуеро също се разписа за домакините, а Андре Грей вкара почетното попадение за гостите.

В същото време „Саутхямптън“ загуби с 1:2 домакинството си на „Кристъл Палас“, което разклати стола на мениджъра Маурисио Пелегрино. Същото важи и за Марк Хюз, чийто отбор „Стоук Сити“ е при изпадащите след серия от слаби резултати. Над чертата вече е „Уест Хем“, спечелил трудно с 2:1 срещу „Уест Бромич“. „Тотнъм“ победи безпроблемно „Суонси“ с 2:0 след попадения на Фернандо Йоренте и Деле Али.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"