Коя е Виктория - новата първа дама на Великобритания?

Великобритания вече има нов премиер Кийр Стармър и нова "първа дама" - Виктория. Когато беше потвърдено, че лейбъристите са спечелили изборите, двамата споделиха сочна целувка и изглеждаха така, сякаш наистина се обичат. Британските медии обаче пишат, че любовта не винаги е процъфтявала в дома им. 

Кийр Стармър призна, че съпругата му е била толкова нахална, че първото нещо, което тя казала, след като говорила с него за първи път, било сочна псувня, придружена с думите: "Той какъв мисли, че е?"
Младият Стармър, тогава адвокат, направил фаталната грешка да постави погрешно под съмнение работата на бъдещата си съпруга като адвокат - и се озовал на върха на острия й език. Въпреки това той събрал смелост и я поканил на чаша вино. Останалото е история.

Двойката се жени преди 17 години, но връзката им не върви гладко... Идеята за влюбване, да не говорим за деца и брак, била толкова далеч, откакто Сайръс я разпитал за адвокатските й способности. 
Изглежда обаче, че междувременно са изгладили всичко помежду си. Те имат двама тийнейджъри, а преди дни се преместиха в прочутия Downing street 10. Целият свят не пропусна страстната целувка между Сайръс и Виктория, докато празнуваха победата на Лейбъристите. Само няколко часа преди официално да бъде потвърдено, че двойката ще влезе на Даунинг стрийт, Виктория затвори очи и прегърна съпруга си след речта му на митинга за победа в центъра на Лондон.

Подобна публична проява на емоции е голяма рядкост за Виктория, която има репутацията на затворена жена. Тя обаче вече не може да избягва светлините на прожекторите и влезе със съпруга си в новия си дом, след като се прегръщаше с доброжелатели на най-известната улица в света.

Лейди Вик, както е известна в Лондон, забележимо „отсъстваше“ по време на кампанията на съпруга си. След победата обаче не беше така, докато децата им останаха „в сянка“. Преместването на Даунинг Стрийт идва само седмици след като 16-годишният им син Тоби премина успешно A-levels. Двойката също е защитила 13-годишната си дъщеря от очите на обществеността, дотолкова, че дори името й не е известно. Единственото, което се знае за децата на Стармър е, че баща им ще им купи куче, както обещал.

Що се отнася до самата г-жа Виктория Стармър, тя е работила като адвокат, а сега работи като терапевт в Националната здравна система. За нея се знае малко, а новият британски премиер каза, че съпругата му "има собствен живот и енергично го защитава".
Известно е, че баща й е бил учител по икономика и че се е преместил във Великобритания от Полша преди Втората световна война. Баща й е евреин, а майка й, която почина през 2020 г., беше лекар и много религиозна жена.

Въпреки че съпругът на Виктория обича да говори много за това, че тя произхожда от работническо семейство, тя учи в частно училище в Лондон. Завършила е право и социология в Кардифския университет и е била президент на студентската организация в средата на 90-те години.

Той се запознава със съпругата си в края на деветдесетте години и първата им среща е доста напрегната. Въпреки че я чува да го ругае, той остава упорит да я спечели и успя да го направи. Говорейки за епизода с псувните, той веднъж казва, че това е "класическата Вик". „Много нагла, с двата крака на земята, няма да слуша глупости, дори и моите“, каза премиерът.

Въпреки че мнозина не пропуснаха факта, че тя не беше до съпруга си в кампанията, това се оправдава с факта, че тя защити личното пространство на децата. Преди да се преместят, те живееха в къща на стойност £1,75 милиона. Британските медии пишат, че Виктория уважава еврейските обичаи, а Сайръс, който е атеист, се старае да спазва Шабат и традицията да се вечеря в петък вечер.

„Тя е перфектна, красива жена, която ще направи всичко, за да защити личния си живот. Тя обича екипа, за който работи. Двамата правим всичко възможно, за да отгледаме две щастливи и уверени деца и това е много важно за нас", каза веднъж Стармър.

Източници, близки до семейството, казаха пред медиите, че неотдавнашното решение на Риши Сунак да свика предсрочни избори е "разтърсило" семейство Стармър, защото синът им по това време се е подготвял за зрелостни изпити. Въпреки целия стрес от кампанията на баща му, той издържа изпитите и баща му спечели изборите.

Стармър каза пред медиите, че най-много се страхува от това как всичко ще се отрази на семейството му и по-точно на децата му. "Ето защо не споменавам имената им публично, не публикувам снимки заедно. Искам да могат да ходят на училище и да живеят сами", каза Стармър.

Смята се, че той наистина ще направи всичко, за да защити личния живот на семейството, особено след като децата вече са в "чувствителна възраст". „Техните тийнейджъри са ужасени, че ще живеят на Даунинг стрийт и ще бъдат под вниманието на обществеността“, каза източник, близък до Стармър.

Очаква се Първата дама също да продължи работата си в NHS, въпреки че Стармър стана министър-председател. Той каза, че това е добре и за него, защото ще знае какво се случва в системата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"