Коя е зодията със златно сърце?

Овен

Спасител на улични котета

Овните вярват, че всички беди на човечеството идват от недостатъчна комуникация. Ако през главата им мине мисъл, би било егоистично да я задържат само за себе си, дори и за 20 секунди! Не са си и мислили да поработят върху дипломатичността си. Дразнят с поведението си, защото рядко мислят, преди да говорят и - което е по-лошото - преди да действат. И все пак Овните са мили, щедри и трудолюбиви. Тяхната добрина може да не е всепоглъщаща, но определено не са с кораво сърце. Представителите на този знак обикновено са защитници на онеправданите и спасители на улични животни.

Телец

Не изпробвайте търпението му

Телците са едни от най-топлите и мили хора в зодиака. За тях може чуете да се говори, че имат златно сърце. Така е! Щедри са, добросърдечни и дори самоотвержени в желанието си да сторят добро. Ако се занимават с благотворителност, те до голяма степен са готови да пренебрегнат собственото си удобство. Не само са мили, но и безкрайно търпеливи. Но внимание! Не бъркайте търпението и щедростта им с глупост. Ако ги настъпите по мазола, ще видите и обратната страна на монетата. Разяреният бик е онзи зъл близнак на Телеца, с когото въобще не бихте искали да се запознаете.

Близнаци

Добро сърце, но лош нрав

Близнакът е свестен човек с добро сърце. Но е подвластен на темперамента си. Може да е много мил или много груб, в зависимост от настроението. Сопнат и неприятен е, когато му е криво. А е весел, щедър, чудесен и приятен събеседник, когато е в добро настроение. Можем условно да го разделим на две самоличности - Добрия и Лошия Близнак. Добрият е внимателен, щедър, романтичен и толкова съобразителен, сякаш чете мислите ви. Лошият е направо жесток. Изригва като гейзер в момента, в който нещо което кажете или направите, го подразни. Прагът на търпението му е много нисък.

Рак

Губи порядъчност, когато е наранен

Раците са с добри сърца, състрадателни и готови да помогнат. Щедри са, благородни и себеотрицателни. Но всичко това изчезва, когато са наранени, ядосани или раздразнени. Притиснати в ъгъла, се превръщат в харпии. Стават зли и в яда си губят мярка за това кое е почтено и кое – не. В болката си може да наранят и най-близките си хора, за които при нормални обстоятелства биха дали и мило, и драго. Но дори и към тях могат да проявят крайна жестокост, ако чувстват че са атакувани. Честно казано, стават направо подли. Раците обичат отмъщението и не виждат нищо лошо в това.

Лъв

Оловно сърце с позлата

За пред хората Лъвът обича да се представя като мил и сърдечен. В светлината на прожекторите той непременно ще се покаже като чудесен човек, загрижен приятел и веселяк. Това е малко лицемерно, но намеренията му са безобидни – просто следва инстинкта си на суетен егоцентрик. От друга страна може да е много топлосърдечен, дащен и лоялен приятел... по негов си, капризен начин. Безмилостен тартор е и става зъл, когато не получи това, което иска. Така е - Лъвът е сложна личност. Не се опитвайте да го разберете. Насладете се на топлината и щедростта му, докато е в настроение.

Дева

Благ за близки, зъл за чужди

Девите не обичат да развяват чувствата си като байрак. И макар често да са скептични, ехидни и заядливи, по сърце не са зли – напротив. Те са добри, чувствителни и щедри, но най-вече към хората, които са приели за близки. Бенефициентите на милото отношение вървят в този ред: роднини, самата Дева, близки приятели. За нея светът се състои от „нас“ и „всички останали“. Към последните се подхожда с предубеждение, докато не докажат че са отрепки, например като постъпят зле с Девата или нейните приятели, и не си заслужат доживотно презрение, злостни подигравки и дори агресия.

Везни

А как иска да бъде мил!

Дипломатите на зодиака, Везните, са много приятна компания. Но това не е най-същественото. Те са безкрайно мили, грижовни и внимателни, зачитат чувствата на околните. Още по-важно е че са убедени че така трябва и полагат съзнателни усилия, за да се държат добре с всички и да има мир в обкръжението им. Затова и от тях излизат добри и справедливи началници. Но Везните не са ангели. И те избухват. Когато са притеснени или уплашени, може да си го изкарат на напълно невинен човек. С тях не може да се спори – стават агресивни, особено ако усещат че не са прави.

Скорпион

Обича страстно и вярно

Повечето хора със спокойна съвест биха казали, че Скорпионите са злодеи. Но това е съвсем несправедливо. Скорпионите са страстни натури, те не се опитват да прикриват чувствата си, особено когато мразят. Да, неприятни и зли са, когато си мислят, че не ги харесвате или се опитвате да им навредите. Отмъстителни са, ако смятат, че са предадени. Проблемът е че Скорпионите тайно си мислят, че светът се върти около тях – или поне би било редно да се върти. Но те обичат силно и са готови на саможертви за любимите си същества, от които очакват вярност и също толкова дълбоки чувства.

Стрелец

Важното е всички да са доволни

Те, също като Везните, влагат усилие и целенасоченост в това да са мили с околните. Правят всичко възможно атмосферата в „тяхното племе“ да е топла и задружна. Избягват конфликтите и злословията. Стрелците са директни и бързо прощават. Рядко се гневят, тъй като според тях гневът е празна работа, непродуктивно чувство, което само може да им попречи да се концентрират върху интересните неща в живота. Всичко това не ги прави едни добри и благи хора. Напротив – характерът им е доста остър. Може да бъдат много агресивни, особено ако чувството им за справедливост е накърнено.

Козирог

Не е благодетелят на годината

Ако търсите зодиакалният знак със златно сърце, прескочете Козирога. Известен е като благоразумен, търпелив и сдържан, но е груб доста по-често, отколкото си представя. Козирозите са отговорни и добре организирани хора, които мразят, когато някои индивиди не спазват правилата! Тези неща предизвикват у тях детински пристъп на раздразнение. Безредието и своеволията така ги вбесяват, че може да реагират, като направят нещо ужасно злобно и неприятно. Козирозите са относително почтени, сърцата им не са затворени за доброто. Но не очаквайте от тях да проявят спонтанна добрина.

Водолей

Приятелски настроен и сдържан

Колкото и да е странно, коравосърдечните и рационални Водолеи са един от най-милите хора. Отчасти това се дължи на нежеланието им да бъдат въвлечени в конфликти и на това, че много мразят, когато някой се тръшка и прави сцени. Много е възможно да познавате Водолей през целия си живот и така и да не го чуете да повишава глас. Толкова са внимателни и възпитани, че някои по-безпардонни знаци, като Лъва, се възползват от това. Водолеите са не само приятни и възпитани, но и приятелски настроени. Обичат да опознават хората и истински се интересуват от тях.

Риби

Обича да върши добри дела

Рибите обичат да бъдат мили с другите, тъй като това им създава чувството че са вършат добрини. Те са безкористни в готовността си да помогнат на нуждаещите се. Лошите чувства само ги объркват, затова предпочитат да останат позитивни и добронамерени. Известни са като един от най-чувствителните зодиакални знаци, но не са така безобидни, както повечето хора си представят. Заради проблемите си със самочувствието, те са уязвими и реагират остро. Ако се чувстват застрашени или ако смятат че искате да ги обвините в нещо, ще атакуват първи, и то свирепо и с удари под кръста.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"