Краев смени отбора в австралийската лига

Бившият български национал Божидар Краев премина от новозеландския Уелингтън Финикс в конкурента му в австралийската А Лига Уестърн Сидни Уондърърс. Краев се ангажира с новия си клуб за два сезона, като преминава там като свободен агент.

По-големият от братята Краеви става първият привлечен футболист от новия треньор на Уестърн Сидни Уондърърс Ален Стайчич, който замени на поста Малко Рудан, съобщи БТА. 

"Това, което ме доведе тук, е моята мотивация да играя в добър отбор, какъвто вярвам, че Уестърн Сидни Уондърърс е. Клубът показа страхотен интерес към мен, което ме накара да вярвам, че съм желан тук. Това е най-важно за един играч", каза Краев при представянето си.

През миналия сезон бившият му отбор Уелингтън Финикс завърши на второ място в редовния сезон, докато Уестърн Сидни Уондърърс бяха седми.

"Като играч мога да донесе много креативност и опит на тима. Аз съм отборен играч, който се подчинява на колектива. Надявам се, че ще направя успешен сезон в индивидуален и колективен план и ще помогна на Уестърн Сидни Уондърърс да се върне там, където заслужава да бъде - сред първите няколко отбора в Австралия", каза още Краев.

По-рано през деня от Уелингтън Финикс обявиха, че клубът няма да подпише с българския офанзивен футболист за трети пореден сезон. 27-годишният Божидар Краев изигра 54 мача за Финикс в рамките на два сезона, в които вкара 13 гола.

"Периодът ми в Уелингтън беше впечатляващ в професионален и човешки план. Искам да благодаря на всички играчи, треньори и щаба, с които работих, както и на всички фенове, разбира се. Желая всичко добро на Джанкарло Италиано и отбора за бъдеще", каза Божидар Краев за бившия си тим.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"