Крайната десница и левица в Германия бойкотираха Зеленски: Украйна не се нуждае от президент на войната

Украйна не се нуждае от президент на войната, а от президент на мира. Това гласи изявление на крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ), която бойкотира изявлението на президента на Украйна Володимир Зеленски пред Бундестага.

Повечето депутати от АзГ не  се явиха, както и тези от радикалното ляво движение BSW.

"Отказваме да слушаме оратор, облечен в камуфлаж", се казва в изявление на ръководството на АзГ. "Украйна не се нуждае от президент на войната, а от президент на мира".

Радикалното ляво движение BSW заяви, че иска да изпрати "знак на солидарност с всички онези украинци, които искат незабавно прекратяване на огъня и решение чрез преговори", заяви официален представител пред АФП. 

Президентът Володимир Зеленски пристигна в Германия на 11 юни, за да участва в конференцията за възстановяванеjf на Украйна и да се срещне с германския канцлер Олаф Шолц.

Конференцията за възстановяване на Украйна 2024 г., организирана в Берлин, ще събере правителствени служители, компании и организации за справяне с текущите нужди от възстановяване на Украйна, като се фокусира основно върху енергийната инфраструктура.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"