Кралско посрещане за папата в Абу Даби

Салюти и изтребители за историческата визита

Разговаря с ръководството на ОАЕ и духовни лидери

Служи меса за над 120 000 души

Кралско посрещане на папа Франциск устроиха домакините му в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Специално за историческата визита на светия отец - първо стъпване на папа на Арабския полуостров, в небето на столицата Абу Даби прелетяха изтребители, които пуснаха бял и жълт пушек (цветовете на знамето на Ватикана). Прогърмяха артилерийски салюти, а автомобилът, с който бе превозван, бе съпровождан от гвардейци на коне.

В президентския дворец Франциск разговаря с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Заид Ал Нахаян, премиера на ОАЕ и управник на емирство Дубай, Мохамед бин Рашид Ал Мактум и други представители на ръководството на ОАЕ.

В почетната книга за гости папата написа, че моли Бог да дари ОАЕ “с божествената благословия на мира и братската солидарност”. В посланието си Франциск изрази и благодарност за “топлия прием и гостоприемство”.

Късно вчера папата се срещна и с духовни лидери от мюсюлманското и други вероизповедания, които ще участват във форума за междуверско разбирателство, който се организира в Абу Даби под егидата на шейх Мохамед бин Заид ал Нахаян.

Днес Франциск ще произнесе единственото си публично обръщение в ОАЕ, след като посети джамията в Абу Даби “Шейх Заид” - една от най-големите в ислямския свят. Ще отслужи и меса на открито за над 120 000 католици - събитие без прецедент на Арабския полуостров.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"