Красимир Димитров пред "Труд news": Правим обходи на парк "Витоша", тъй като е уязвим при пожари в столицата

"В момента за района на столицата и парк "Витоша" няма опасност от пожари", каза пред "Труд news" директорът на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров.

"Дирекция "Аварийна помощ и превенция", заедно с Доброволното формирование към Столична община и Държавно-горско стопанство (ДГС София), прави обходи на парк "Витоша", тъй като той е най-уязвим при пожари в този сезон. Правим обходи за нерегламентирани горения на всякакви запалвания на барбекюта и огън на места, където може да пламне огън", допълни пред нашата медия той.

Димитров припомни и случай от 2012 г., когато пожар тръгва от запалване на барбекю на открито.

"Имахме такъв случай през 2012-а. Тогава, след запалване на барбекю, в "Бистришко бранище", пламва пожар. Гасихме го тогава четири седмици с помощта на хеликоптери, пожарникари и доброволци" каза той.

"Важно задача за нас е да опазим с обходи, там, където има малки огнища веднага да можем да помогнем и заедно с пожарникарите да изгасим огъня. Нашата Дирекция е специализирана и тя ще излезе само, ако кметът издаде заповед и има искане от кмет на район или от директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". В момента няма такова искане", каза още Красимир Димитров.

TRUD_VERSION_AMP:14//
Публикувано от Анита Иванова

Този уебсайт използва "бисквитки"