Красимир Дунев: Тази Олимпиада ще бъде много трудна

"Подготовката на двамата ни състезатели премина добре. Бяха предоставени всички условия, закупихме прескок, който пристигна много бързо и така те имаха възможност да тренират на същия уред, който ще бъде в Париж. Единствено искам да са здрави. Тази олимпиадата ще бъде много, много трудна, много високо ниво на гимнастика се очаква. Дано да имаме финал - това ще бъде уникално! Пожелавам на всички български спортисти да се представят успешно", сподели президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир  Дунев, който пожела успех на Валентина Георгиева и Кевин Пенев.

Георгиев се завърна в спорта след 18-месечно лечение на контузия на коляното, спечели медали на прескок от всичките четири Световни купи, на които участва, както и сребро на Европейското първенство в Италия в началото на месец май.

Кевин Пенев също си осигури олимпийска квота чрез Световните купи, а неговият брат Еди Пенев получи контузия на рамото, която го лиши от участие на Игрите в Париж. 
"Завръщането ми след контузията беше много успешно. За Олимпиадата се чувствам психически подготвена, а и физическата подготовка върви добре. Утре имаме последна тренировка преди заминаването и вече сме на финалната права. Чувствам се сигурна в себе си, че всичко ще бъде наред", каза Валентина Георгиева на пресконференция, цитирана от БНР. 

Личният треньор на Валентина Георгиева Филип Янев очаква тя да се представи, така както го е правила досега на тренировки и състезания. "Валентина имаше една много силна година. Кевин е изчистил съчетанията си. И двамата за първи път са на олимпиада, нормално е да се притесняват. Не остана много, подготовката и на двамата беше успешна. Сега трябва да издържат психически и покажат какво могат, както винаги са го правили. Пожелавам им успех и да бъде едно незабравимо преживяване", заяви Янев.

"Предстартова треска нямам, тъй като не тръгвам с очаквания, защото тогава има разочарования, а аз не искам да съм разочарована от себе си. Искам да покажа както мога - пускам се по течението", добави Георгиева.

"Благодаря на федерацията за новия прескок. Тренировките в САЩ вървяха добре. Брат ми много ми помага в подготовката. Аз съм готов за Олимпиадата. Чувствам се добре и съм спокоен", добави Кевин Пенев.Треньорът на националния отбор Милко Такушев е доволен, че двамата състезатели са здрави.

"Подготовката мина добре. Няма контузии, което е радващо. Сега остава да бъдем умни в последните дни в Париж, за да бъдат те силни на самото състезание", заяви той.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от

Този уебсайт използва "бисквитки"