Кризата показа, че комикът Зеленски е лидер, а лидерите на Запада - смешници

Русия изгуби правото да бъде разглеждана като жертва, както се изкарваше през последните години

Аз лично съм много приятно изненадан от Зеленски (поздравления към момента си е заслужил и Кличко!). Мъжки излязоха украинските момчета. Оказва се, че кризата показа, че комикът Зеленски е лидер, докато лидерите на Запада се оказаха смешници. Реагира мъжката и каза ясно на Запада - "оставихте ни сами". И това днес с "не ми трябва превоз, трябват ми противотанкови оръжия", беше много силно. Остава на място и показва гръбнак. Браво!

Същевременно САЩ и НАТО се гънат като кючекчии. Абе, излъгахте хората в Украйна, че ще им помогнете, сега се криете. Я, малко по-сериозно! Путин трябва да бъде озаптян. Ако Украйна удържи още няколко дни, което ще е повод за радост в свободния свят, току-виж Западът се събуди от будния си сън. Никой не казва да тръгнете на война с Русия, ама има много какво да се направи. Например да започнете активно да подпомагате Украйна, а не да си чешете езиците с тъпотии като изключване от "Евровизия".

А към хората, които оправдават случващото се в Украйна, искам да им кажа нещо просто - никога не съм бил на страната на агресора. Дали агресорът се казва САЩ или Русия е все едно. Всеки, който си разхожда армията из чужди суверенни държави, не заслужава да бъде защитаван за тези си действия на обществената арена. Русия изгуби правото да бъде разглеждана като жертва, както се изкарваше през последните години.

Освен това, извинението за инвазията с действията на Украйна в Донецк и Луганск не считам, че е валидно. Имаше много инструменти това да се покаже публично, да се иска реакция на международната общност, да се вкарат предложения в Съвета за сигурност и прочие, и прочие. Очевидно не е било това целта. Използва се просто като претекст за една очевидна агресия.

Причините ще ги изясняват историците. Кой прав, кой прав, също. Но днес е важно да си кажем ясно - това, което се случва е безобразие.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Петър Кичашки

Този уебсайт използва "бисквитки"