Криминалисти откриха "цех" за обработка на канабис и метамфетамин (СНИМКИ)

Криминалисти откриха голямо количество дрога. Акцията започнала, след като спрели за проверка лек автомобил, управляван от криминално проявен и осъждан бургазлия. В колата са открити чувал с два пакета в него, съдържащи общо около 3.200 кг тревиста маса, реагираща на канабис. 

При извършено претърсване на обитаван от мъжа наследствен имот, намиращ се в отдалечена гориста местност в землището на с. Брусен, криминалистите попаднали на „цех“ за сушене и обработка на канабис, съобщават от МВР.

За прикритие той бил ситуиран в плевнята и оборудван с мрежести сушилни, вентилатори, машина за мелене на тревиста маса, агрегат и водна помпа.

Открита и иззета била също така и оставена за сушене зелена тревиста маса, реагираща на канабис, с общо тегло около 1.100 кг, а на двора били установени и 7 засадени растения от рода на конопа с височина между 150 и 180 см.

Претърсен бил и втори лек автомобил, ползван от 45-годишния мъж, паркиран на улица в Етрополе. В колата били открити два пакета с бяло кристалообразно вещество, реагиращо на метамфетамин, с общо тегло около 70 грама.

Действията по разследването продължили със съдействието на служители от ОДМВР-Бургас. Те извършили претърсване на адреса на мъжа в областния град, където открили и иззели още около 100 грама тревиста маса, реагираща на канабис.

Извършителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а по случая – образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Ботевград.

След доклад на събраните доказателства бургазлията е привлечен като обвиняем за извършени престъпления, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"