Кристиано пише история в Англия

Кристиано Роналдо не спира да пише история с всяко излизане на терена. Португалецът изравни за гостуващия „Манчестър Юнайтед“ срещу „Уест Хем“ за 2:1. Столичният „Уембли Стейдиъм“, където „чуковете“ временно домакинства, е 66-ата арена от петте големи първенства на Европа, на която Кристиано вкарва гол. С два стадиона по-малко се гордее Златан Ибрахимович, сега нападател на „Милан“. Малко преди Роналдо домакините от „Уест Хем“ се разписаха с помощта на съотборника му Рафаел Варан. Удар на Саид Бенрахма рикошира в крака на френския национал и вратарят Давид де Хеа беше безпомощен.
Две минути преди края резервата Джеси Лингард вкара фазомен гол за 2:1. Нападателят не се зарадва, защото миналия сезон игра под наем именно при „чуковете“ и добрите му изяви го върнаха на „Олд Трафорд“. В третата минута на добавеното време Люк Шоу игра с ръка в наказателното поле и дузпа! Секунди след това ветеранът Марк Нобъл влезе като резерва, стреля и Де Хеа спаси! Откакто Роналдо се завърна в „Юнайтед“, има четири гола в 3 мача. Преди това се разписа два пъти при 4:1 срещу „Нюкасъл“ и при 1:2 срещу „Йънг Бойс“ в Шампионската лига.
Носителят на купата „Лестър“ загуби с 1:2 гостуването на „Брайтън“. Нийл Маупай вкара от дузпа, а Дани Уелбек удвои. Голът на Джейми Варди не стигна за обрат. Попадението му беше под №150 за „Лестър“ във всички турнири, с което е четвърти реализатор в историята на клуба.
В същото време цяла Англия потъна в скръб за един от най-големите си герои. Легендарният национал Джим Грийвс, световен шампион от Мондиал’66 и бивш играч на „Челси“ и „Тотнъм“, почина на 81 години. Нападателят е голмайстор №1 в историята на „шпорите“ с 266 попадения, има 132 гола за „сините“ и 44 за „трите лъва“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"