Крум Зарков: Имаме повече гласове, отколкото преди 5 години, всички други партии или остават на същото ниво, или губят подкрепа

Ние сме в криза на партийната система и на представителната демокрация, като неин израз са ниското доверие и ниската избирателна активност. Нужни са обаче по-силни за обрисуване на нова политическа алтернатива - трябва не просто да се качва по малко от вота, а и да се стига до изборна победа. Това коментира пред БТВ Крум Зарков от БСП. Днес лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че ще поиска нова процедура за председател на левицата, като ще участва в надпреварата, а подобни процеси ще се случат и във всички останали структури.

"Резултатите на партията ѝ позволяваха да има аргументи, че тези избори не са провал на БСП - ще имаме повече представители в Европейския парламент, имаме повече гласове, отколкото преди 5 години, всички други партии или остават на същото ниво, или губят подкрепа", посочи Зарков.

Той освен това отбеляза, че сочените от анализаторите негативи на кампанията на БСП само преди 2 седмици (когато левицата все още водеше пред ГЕРБ) са били разглеждани като позитиви. "Победата на ГЕРБ не може да се тълкува като прошка&amp", категоричен беше той.

"БСП загуби изборите, това е факт, но БСП не се е отказала от основната си цел - да се изгради като алтернатива на настоящото статукво на управлението. За да продължи тази борба след изборите, трябва да се обърнем и да поискаме доверие от хората, които гласуваха", подчерта Зарков. По думите му Националният съвет може да задължи общинските и областните организации да проведат процедури за избор на ръководства.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"