Кръщават залата в Ихтиман на Димитър Златанов

На заседание на Общинския съвет в Ихтиман бе решено новостроящата се спортна зала в града да носи името на волейболната легенда Димитър Златанов, който е родом от града, съобщи БТА.  

75-годишният Златанов е единственият българин във волейболната Зала на славата в Холиоук, Масачузетс (САЩ), нападател №1 в света за 1970 г. Синът му Христо Златанов има много мачове за националния отбор на Италия.

От 1969 г. Димитър Златанов играе за ЦСКА, с който девет години е първенец на България, веднъж е шампион на Европа, два пъти е финалист в турнира, а един път е трети. В актива му са победи над московските ЦСКА и Динамо, над Динамо (Берлин ­ ГДР), чешкия Дукла (Чехословакия е световен шампион през 1966 г.), испанския Реал, френския Расинг (Париж), японския шампион Ямира (Токио).

След оттеглянето си от състезателна дейност през 1983 г. Златанов става помощник-треньор на Васил Симов в ЦСКА. През 1985 г. е назначен за старши треньор на клуба, с който печели 3 титли. През 1988 г. заминава да работи в Италия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"