Куба през обектива на Нина Александрова

Как ще ни изненада Куба, ако посетим днес тази страна? Водени от този интерес, се събраха десетки почитатели на фотографията, за да надникнат в живота на острова през обектива на Нина Александрова.

Младата арт фотографка откри на 28 декември своята първа самостоятелна изложба под надслов „Перспективи Куба”.

По време на нейното шестмесечното пребиваване в Хавана тя запечатва контрастите по улиците, плажовете, обществените пространства, наблюдава и изживя част от многообразието на живота на острова.

Ето как тя определя посланията, заложени в тези оригинално обработени и колажирани снимки: „На пръв поглед в Хавана откривам дисонанс - новото и старото, йерархията и равенството, диктатурата и независимостта, материалното и духовното, обичайното и алтернативното, личното и общественото, романтичното и прагматичното, автентичното и митичното. Но те невидимо и непонятно как се сливат в едно и оформят уникалността на тази житейска среда. Серията от наслагвани аналогови снимки скицира контрастите, двузначните истини и парадоксите в ежедневието. Противоречията в черно и бяло моделират композиции от нови форми и създават едно непознато измерение. Отказът от цветове насочва фокуса към фините нюанси на битието.”

Изложбета може да бъде посетена до 2 януари 2018 г.

Нина Александрова е родена през 1991 г. Завършила е Търговско-банковата гимназия в София. От 2010 г. учи и работи в Берлин. Тя е бакалавър по вътрешна архитектура. През есента на 2016 г. започва магистратура по оформяне на обществени пространстра и заминава за Хавана по програма „Еразъм”. Творческите ѝ изяви са предимно в Берлин. Сега за пръв път се представя пред софийската публика.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Анжела Димчева

Този уебсайт използва "бисквитки"