Купуването на жилище в Гърция става все по-трудно

Наемите започват от 700 евро

Високи са разходите за сметки

Придобиването на жилище в Гърция става все по-трудно за местните жители. Причината за това е поскъпването на имотите, което изпреварва увеличението на доходите, коментират местните медии. Ръстът на цените на строителните материали се отразява и на стойността на новите апартаменти.

Заедно с цените на жилищата нарастват и наемите. За това допринася големият брой имоти, които се отдават на туристи – под формата на краткосрочно настаняване или за по-дълги почивки през летните месеци. В резултат предлагането на жилища под наем за мастните жители е ограничено. Почти е невъзможно да се намери дом с месечен наем по-нисък от 700 евро за апартамент от 80-100 кв. м, в който удобно да се настани четиричленно семейство. Затова и опцията за живот под наем вместо покупката на апартамент не е решение за голяма част от семействата.

При покупката на стар апартамент, който се нуждае от ремонт, цената е по-ниска. Но в тези случаи на новите собственици може да се наложи да инвестират голяма сума за повишаване на енергийната ефективност на жилището. А ако не го направят, ще трябва да плащат твърде високи сметки за отопление и охлаждане.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"