Кървава баня по баварски

Това беше кървава баня по баварски!

Тъжното заключение направи английският вестник "Дейли мейл" след третата поредна загуба на "Арсенал" с 1:5 от "Байерн" в Шампионската лига. Общ резултат от последния дуел в Шампионската лига - 2:10!

Срам за английския футбол. Срам за "Арсенал", който за първи път загуби толкова тежко от откриването на стадион "Емирейтс". По-зловещо - с 0:5, тимът падна за купата на лигата от "Челси" през 1998 г., но тогава трагедията се разигра на старата арена на тима - "Хайбъри".

"Почивай в мир, футболен клуб "Арсенал"! Една от най-славните институции в света бе убита и кремирана", продължава вестник "Сън".

Още преди мача феновете излязоха на рядко срещан за тези географски ширини митинг против треньора Арсен Венгер. "Ти убиваш нашия клуб!", пишеше на най-големия транспарант. И с него поискаха главата на французина. Не в края на сезона, когато изтича договорът му, а сега, на момента. Още по-шокирани останаха всички, когато мосю Венгер каза след мача, че "Арсенал" е направил всичко... правилно. И само гръцкият съдия бил виновен, че не дал дузпа в края на първото полувреме. "Никаква дузпа! Ако бях Шаби Алонсо и ми бяха отсъдили нарушение за това, отивах през нощта в къщата на съдията да се разправяме", каза бившият английски национал и настоящ тв анализатор Рио Фърдинанд.

Явно вече няма никакъв шанс Венгер да получи нов договор, а и едва ли ще иска. Въпросът е дали след очевидно загубените шансове за титлата във Висшата лига ще му бъде позволено да се бори за Купата на Англия - в събота идва четвъртфинал с петодивизионния "Линкълн".

Краят на кариерата в "Арсенал" наближава и за Алексис Санчес. Чилийската звезда започна като титуляр, но след смяната си камерите го показаха как се смее на пейката заедно с вратаря Петер Чех.

А "Байерн"? Отново никаква милост към по-слабия. При последните 4 победи във всички турнири баварците са с голова разлика 19:1. Треньорът Карло Анчелоти явно успя да накара отбора си да влезе в оптималната форма, когато е най-важно. Роберт Левандовски, Ариен Робен, Артуро Видал (2 пъти) и Дъглас Коста бяха хладнокръвните екзекутори. "Още нищо не сме постигнали, нямаме право да говорим за финал", предупреди вицепрезидентът Карл-Хайнц Румениге.

Анчелоти направи рекорд - пусна най-стария отбор в Шампионската лига. Средната възраст на "Байерн" в Лондон бе 30 години и 14 дни. Мануел Нойер, Рафиня, Шаби Алонсо, Ариен Робен и Франк Рибери бяха великолепните старчета, които вече са прехвърлили 30-те. "Байерн" направи рекорд и с 16-ото си класиране на четвъртфинал.

Феновете на мюнхенския гранд не само заглушиха "Емирейтс", но и го засипаха с тоалетна хартия. Това бе протестът на германските привърженици срещу цените на билетите. "Арсенал" е известен по света, че продава най-скъпите места на стадиона си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"