Лавров: Има надежда за компромис в преговорите с Украйна

Руската страна заяви, че преговорите с Украйна не вървят добре, но има известна надежда за компромис. Това каза  руският външен министър Сергей Лавров в интервю за RBC TV.

„Ръководя се от оценките, дадени от нашите преговарящи. Те заявяват, че преговорите не вървят добре по очевидни причини, но въпреки това има известна надежда за постигане на компромис. Някои представители на украинската делегация, украинската страна, включително служителите от кабинета на президента на Украйна Владимир  Зеленски“, каза Лавров.

Лавров каза, че Русия ще бъде готова за контакти с украинската страна в бъдеще, но трябва да се разбере каква ще бъде добавената стойност.

Министърът каза, че Кулеба не е давал нови идеи на преговорите в Анталия.

Ръководителят на външното министерство призова да се даде възможност на преговарящите на Руската федерация и Украйна да работят в спокойна атмосфера. „Бих дал възможност на преговарящите да работят тук в по-спокойна атмосфера, без да предизвикваме нова истерия“, каза Лавров, коментирайки някои изявления на украинската страна за хода на преговорите.

Лавров каза, че отговорът на НАТО на призивите на Украйна е охладил пламенността  на Зеленски. Западът не иска да реши ситуацията със сигурността по мирен начин, посочи министърът.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"