„Лев Инс“ и „Алианц България“ с награди в конкурса "Застрахователи за обществото"

Застрахователните компании „Лев Инс“ и „Алианц България“ получиха награди за социално отговорни инициативи. Победителите в осмото издание на конкурса "Застрахователи за обществото 2022" получиха своите отличия на тържествена церемония на 5 октомври 2022 г.
 
ЗК „Лев Инс“ АД получи отличие за социалната кампания „Пази детето в интернет“. Кампанията е с фокус онлайн тормоза и посегателство над деца, като акцентира върху превенцията чрез обучение и формиране на поведенческа култура в онлайн среда. Тя има национално покритие и е насочена към родители, учители и ученици. Лица на кампанията и посланици на идеята за сигурност и дигитална защита са най-авторитетният специалист по киберсигурност в страната Явор Колев и олимпийския шампион по карате Ивет Горанова. За целите  на кампанията е създадена онлайн платформа с достъпни безплатни информационно- образователни видео съдържание за деца и родители, организират се сесии на живо и онлайн. Приоритет за кампанията са посещенията и образователните лекции за ученици по места в цялата страна. Само за периода от март до юни 2022 г. са обучени близо 100 000 ученици, родители, педагогически персонал, както и държавни и общински служители.

„Алианц България“ полчи награда за инициативата "Заслушай се" в подкрепа на глухите хора. Проектът е реализиран съвместно с фондация „Заслушай се“ и е един от най-големите социални проекти в подкрепа на глухите хора. В България живеят около 100 000 глухи хора и за „Алианц България“ е важно да да бъде осигурен достъп до финансовите услуги и продукти на компанията. Информационните материали на компанията се преведени на жестов език, а всеки клиент със слухови затруднения може да получи консултация за предлаганите от Алианц финансови услуги чрез жестов превод в реално време. През сайта на „Алианц България“ се достъпва дигитална платформа, чрез която с натискане на един бутон клиентът се свързва с жестов преводач.

Конкурсът „Застрахователи за обществото“ се организира от Асоциацията на българските застрахователи, Българска Асоциация на Застрахователните Брокери, Асоциацията на застрахователните брокери в България и Обединени Застрахователни Брокери. Победителите се излъчват чрез гласуване от застрахователните дружества и застрахователните брокери - членове на сдруженията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Стефан Кючуков

Този уебсайт използва "бисквитки"