Левандовски аут за месец, търси му се заместник

"Байерн" празнува бурно и заслужено 3:0 над "Челси" на "Стамфорд Бридж". И Роберт Левандовски бе в центъра на купона в Лондон. Но... до следващия ден. Оказа се, че при сблъсък с Матео Ковачевич е контузил дясното си коляно. Ще отсъства между 3 и 4 седмици от терена, а кракът му ще е в гипс за 10 дни.

Уплахът в "Байерн" не е голям. Би трябвало и без Левандовски реваншът с "Челси" да е протоколен. След това авторът на 39 гола този сезон ще е на линия.

Именно заради постоянството на Левандовски "Байерн" не взима втори централен нападател. От трансфера му през 2014 година полякът е пропуснал само 12 мача. И на принципа "Левандовски винаги играе" сега в Мюнхен имат проблем със заместника му.

Първа опция е Серж Гнабри. 24-годишният германски национал също се намира в страхотна форма. С бързината и техниката си е използван основно по крилото, но може да води атаката. Гнабри е доказвал това си качество най-вече в националния отбор.

Винаги готов е и Томас Мюлер. Юношата на "Байерн" признава, че най-много обича да играе като втори нападател. Ако треньорът Ханзи Флик избере Мюлер, то тогава ще се отвори място за Филипе Коутиньо. Това е и шансът на бразилеца най-после да докаже, че имаше смисъл от взимането му под наем в началото на сезона.

Третият вариант е Джошуа Зиркзее. 18-годишният холандец вече има два гола за само осем минути игра в Бундеслигата. Флик е голям фен на Зиркзее и му вещае голямо бъдеще. Сега може да му гласува доверие дори като титуляр.

Когато наближи реваншът с "Челси", възстановен ще бъде Иван Перишич. Изключително опитният хърватин няма да проблем да играе навсякъде в атаката, въпреки че основната му сила е на крилото.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"