„Левски“ издигна кандидатурата на Михайлов

 

Ръководството на „Левски“ издигна кандидатурата на Борислав Михайлов преди Конгреса за нов президент на БФС на 16 февруари. „Сините“ сториха това с отворено писмо, публикувано на клубния сайт.

„Промени в българския футбол са необходими - се казва в част от декларацията. - Нашият клуб през изминалия и настоящия сезон нееднократно се е обръщал към БФС по различни проблеми, а в медийното пространство темата е достатъчно широко дискутирана. Предстоящият избор на президент на БФС не е сведен до това. За нас е свързан с няколко кратки въпроса – Кой? Какво? Защо? и Как?

Ние бяхме изправени пред дилема. Дали да подкрепим подпомагания от цска-софия г-н Любослав Пенев, който идва с обещания за независимост, избягване на конфликт на интереси и гръмки общи думи за промяна, изразени дори в нов формат на шампионата? Или да подкрепим г-н Борислав Михайлов и без да сриваме всичко да основи, да предложим и насърчим всички български клубове заедно да положим усилия и отговорно да утвърждаваме и развиваме българския футбол на национално и международно ниво? Управителният съвет на ПФК „Левски“ реши да номинира г-н Борислав Михайлов.“

През годините „сините“ на няколко пъти излизаха с отворено писмо срещу БФС. Един от последните случаи бе през юни миналата година, когато на „Герена“ скочиха на решението да играят бараж за Европа, въпреки че завършиха трети. Прецедентът бе във връзка с изваждането на ЦСКА от евротурнирите за сметка на четвъртия „Дунав“ (Русе).

През септември пък тогавашният треньор на баскетболния тим и близък до ръководството на клуба Константин Папазов обяви въстание срещу съдийската неправда след мача с „Лудогорец“ (0:0).

„Благодаря на ръководството на „Левски“, че има доверие в мен – призна Михайлов. - Не е чак толкова учудващо, защото съм играл 15 години в клуба, а и цялата ми фамилия. Благодаря за доверието, надявам се да не ги разочаровам.“

Днес ще се проведе последния Изпълком на настоящото ръководство на БФС преди Конгреса през февруари.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"