Лени Йоро предпочел Юнайтед пред Реал Мадрид

Лени Йоро, 18-годишният защитник, който впечатли с фланелката на Лил, стана новият играч на Манчестър Юнайтед това лято. Клубът от "Олд Трафорд" плати на френския клуб не по-малко от 62 милиона евро.

Френският защитник, оценен от Transfermarkt на 50 милиона евро, има 46 мача в Лига 1 за Лил, въпреки че е само на 18 години.

Според френските медии една от основните причини той да избере Манчестър Юнайтед пред Реал Мадрид е свързана с финансови и договорни аспекти.

Реал предложи на Йоро годишна заплата от около 3 милиона евро, докато Манчестър Юнайтед му направи много по-добра оферта, предлагайки му 9,5 милиона евро на сезон. Освен това подписаният договор с Манчестър Юнайтед е валиден до юни 2029 г. с възможност за удължаване с още една година.

Друг ключов фактор при избора на Йоро беше начинът, по който Манчестър Юнайтед се включи в първоначалните дискусии и фактът, че английският тим му представи ясен план за развитие, който ще му осигури бъдеще в отбора.

„От първите ми разговори с клубни служители ми беше представен ясен план как мога да се развивам в Манчестър като част от този вълнуващ проект и почувствах грижа за себе си и семейството си“, каза Йоро след подписването на договора.

Френският защитник беше привлечен и от престижа на Манчестър Юнайтед и традицията там да се развиват млади играчи. Той посочи, че историята на клуба, която е дала старт на кариерата на много млади футболисти, го е вдъхновила да избере този отбор.

„Да подпиша с клуб с ранг и амбиция на Манчестър Юнайтед толкова рано в моята кариера е невероятна чест. Познавам историята на младите играчи в Манчестър Юнайтед и чувствам, че това може да бъде идеалното място да разгърна потенциала си и да изпълня амбициите си, заедно с новите си колеги“, добави той.

18-годишният защитник обаче не успя да дебютира за "червените дяволи" в официален мач, тъй като получи контузия, която се оказа доста сериозна. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"