“Ливърпул“ идва на „Българска армия“

Европейският шампион „Ливърпул“ ще гостува на стадион „Българска армия“!

Няма да са звездите начело с Мохамед Салах и Юрген Клоп, но треньорът на „червените“ изпраща 12-годишните таланти от „Анфийлд“. Това ще е второто издание на турнира „Червена купа“ и ще е между 22 и 25 май. Срещата ще е втора между ЦСКА и „Ливърпул“ на юношеска възраст след 2015 година. Тогава англичаните спечелиха с 4:2 във Велико Търново. Иначе двата „червени“ гранда от България и Англия са имали три сблъсъка в турнира на европейските шампиони. През 1980 година „Ливърпул“ печели с 5:1 и 1:0, след триумф на ЦСКА през 1982-а – 0:1 и 2:0, както и нов английски успех с 3:1 и 0:1 през 2005-а.

Ливърпул“ ще стартира защитата на титлата в Шампионската лига във вторник вечер като гост на „Наполи“. Миналия сезон „червените“ паднаха в групата с 0:1 в Неапол. Проблем пред Клоп е контузия на защитника Анди Робъртсън, който пропусна последната тренировка на английска земя. Не е сигурно дали бранителят ще е възстановен.

Садио Мане пък стана първият футболист в историята на Висшата лига, който спечели всичките си 50 домакински мача в нов отбор. Сенегалецът от „Ливърпул“ стигна до постижението при 3:1 над „Нюкасъл“, когато вкара два гола. От идването му на „Анфийлд“ всички домакинства са гарантирани победи. „Цената му е над 150 милиона евро“, възкликна Джон Олдрижж, легенда на „Ливърпул“.

Партньорът на Сане в атаката Роберто Фирмино пък заслужи сравнения с Ерик Кантона, легенда на „Манчестър Юнайтед“, за головите пасове, които дава.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"