Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Не следя решенията на ЦИК, важно е ГЕРБ да е изряден (обзор)

Както се разпадат политическите партии, така всичко ще се разпадне

Връщаме безплатното саниране, строим “Хемус”, спираме режима със система “Дунав”

“Ако няма стабилно правителство, разпадът в държавата е виден. Както се разпадат политическите партии, така всичко ще се разпадне. И то се разпадат системни партии, като разпадът в ДПС дори е опасен”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Шумен. Той обаче отказа да коментира решенията на ЦИК, не ги следял, интересувало го ГЕРБ да е изряден. “Надявам се, че колегите там ще спазват законите, не бива да се правят компромиси, каквото пише в закона.

Върховенството на закона е именно в това - да важи за всички”, посочи той.

“Трябва да се направи правителство на базата на това, което интересува хората. Вече 4 години пропиляхме, нищо не е направено. Единственият начин да върнем доверието на хората е това, което ние правим в момента, върху това ще търсим съюзници в парламента - който се интересува от проблемите на хората”, заяви Борисов, който посети Индустриалния парк в града и се срещна с бизнеса. Придружаваха го бившите министри Делян Добрев и Николай Ненков.

“Искам хората да знаят, че ние сме за ниски данъци, брутални закони за източване на ДДС, за развитие на индустрията, на индустриалните паркове. Такива, каквито са в Шумен, Асеновград, Божурище, което тегли икономиката напред. Формулата е държавата да помага на бизнеса”, коментира Борисов. Той даде пример с облекченията, които са постигнали по тяхна инициатива за 4000 фирми (вече няма да се налага да бъдат одитирани финансовите им отчети всяка година) и с компенсациите за ток и газ.

По думите на Борисов ще се развият още индустриални паркове, но ще се наложи да бъдат построени и подстанции, защото пример е Шумен, където потреблението на ток в промишлеността е завишено.

“Гарантирам, че връщаме националната програма за саниране на блоковете безплатно за хората, каквато беше, през ББР. Ще санираме средно по 1000 блока на година”, каза още Борисов. “Доказали сме го, направили сме го, това са неща видими, хората могат да ги пипнат”, обясни лидерът на ГЕРБ. Каза още, че дава гаранции за завършване на магистрала “Хемус” и ремонт на Ришкия проход.

По думите му единствено система “Дунав” може да гарантира, че Делиорманът няма да е на режим. Той гарантира доизграждането є, за да не са обречени на безводие жителите на селата и на градове като Шумен, Търговище, Каспичан и Нови пазар. По време на срещата бившият кмет на Шумен и настоящ депутат от ГЕРБ Любомир Христов припомни, че са били отпуснати средства за обследване на трасето на “Дунав”.

Иначе, на въпроса, че за българските мюсюлмани е важно какво ще стане с ДПС, Борисов каза, че знае и за много мюсюлмани членове на ГЕРБ. “Апелирам да си гласуват за ГЕРБ, тогава гласовете им няма да бъдат загубени”, допълни той.

“Искам да върна дневния ред да се надпреварваме кой по-добър проект ще даде за българските градове”, каза Борисов. Той призна, че всичко, което не приема, го вижда напоследък в парламента. По думите му “там се карат като каруцари”, обиждат се. “Озверели и опростачени хора, дано не чувате как, но повярвате ми, аз ставам и излизам”.

Борисов призова всички да отидат да гласуват. Според него обаче нарояването на малки партийки е загуба на гласове.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"