Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Русе: 4 години нищо, станахме африканска държава! (обзор)

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вместо за важните теми в медиите се говорило само “за Илхан, за Кючюк, за Мехмед”, възмути се бившият премиер

Борисов отново гарантира, че ще направи всичко възможно да има правителство

Първата политическа сила в настоящия парламент - ГЕРБ ще положи всички усилия, за да има редовно правителство след седмите поред предсрочни избори за малко над 3 години. Това гарантира отново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който проведе среща със симпатизанти в Русе.

“Икономиката е двадесети месец надолу. Това, което мога да обещая е, че ще положа всички усилия и ще направя компромиси, за да направим правителство”, каза той.

ГЕРБ е управлявал по време на огромни задължения на държавата заради фалита на КТБ, реакторите за АЕЦ “Белене” и т. н. на обща стойност 6,7 млрд., но все пак е оставила държавата в добро финансово състояние, а след това отделените средства са били пропиляни без да се направи нищо, възмути се Борисов.

“Първата година - коланът до дупка. Оправихме дефицитите и след това оставихме държава с мазнина. А вие се подигравате, че “имаме мазнинка”. Имахме фискален резерв, дефицит, при който веднага ни каниха да влизаме в еврозоната”, каза той.
Станали сме африканска държава, продължи с критиките си бившият премиер и изрази огорчение, че темата в медиите вместо това била “за Илхан, за Кючюк, за Мехмед” и избора на главен прокурор.

“С тези четири години популизъм, като кораб без котви по Дунав вървим. Тук е голяма вина на ГЕРБ, а и моя лична, че партията не остана като котва. Направили сме една държава от Африка, ТИР след ТИР - през селата и градовете! Не ни ли е срам, бе?!? 4 години, след като сме си тръгнали! 4 години, след като решихте да променяте нещо в Русе”, разгневи се Бойко Борисов на ставащо в града и областта в последните четири години.

Предстои “голям проблем с нелегалната миграция”, предупреди още Борисов, но подчерта - ако ГЕРБ дойде на власт, ще реши казуса. “Когато никой не искаше да говори с Ердоган, аз направих среща във Варна и дойдоха всички от Европа и решихме, че ще се плати, ще се платят милиарди и мигрантите ще стоят в Турция. Това е моя и наша заслуга, че спряхме мигрантите”, припомни той.

И преповтори - ГЕРБ не приема варианта за “равноотдалечен премиер” тип Марио Драги, който постоянно повдигат като условие от ППДБ: “Рядко глупави сме - и лидерите на ППДБ, и на ДПС, и ние. Тук споменавам аз, другите не можеш да ги преброиш колко са. Те казват, равно отдалечени, какво значи това. Вместо да излизаме да говорим какво успяхме да свършим заедно, цялата редица тук излиза и говори срещу ППДБ, без да им споменава имената. А всъщност - не са много вариантите.

Те предлагат равноотдалечен. Бих предложил равноприближен, нищо, че и то не звучи добре. Но това дали ще е стабилно? Ако се избере такъв кабинет, те ще започнат да ги атакуват от първия или втория ден, с колко ти е часът и т. н. и накрая ще ги свалят. Защото няма по-добри от тях”.

Заедно с Борисов в Русе бе и немалка част от партийния елит на ГЕРБ - Томислав Дончев, Делян Добрев, Костадин Ангелов, Йорданка Фандъкова, Николай Нанков, които представиха приоритетите в програмата в конкретните си ресори. Сред акцентите бе изказването на Делян Добрев, който също гарантира - ГЕРБ са против вдигането на каквито и да е данъци и няма да допусне това да се случи в бъдещо редовно управление.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"