Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Хасково: Организирана група е действала по флашките на машините за вота (обзор)

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Като е толкова отдалечен премиерът, как ще се доближим, коментира идеята на ППДБ бившият министър-председател

Призна, че съжалява за промените в Конституцията

“Група от хора са манипулирали изборите. Истинска организирана група е действала по флашки, за да могат да се преправят протоколите. Цели секции са били купени, за да са различни протоколите от флашките. Говорим за хиляди гласове”, съобщи пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Хасково лидерът на партията Бойко Борисов. Той се възмути, че по темата за манипулацията на машините се пази пълна тишина. “Някой тихичко се примъква по изборите да пипа флашките, протоколите, секциите. Всеки ден говоря това, за да чуя някакво опровержение, ама засега няма”, допълни председателят на ГЕРБ.
Той коментира идеята на ППДБ за равноотдалечен премиер. “Като е толкова отдалечен, как ще се доближим?!”, попита Борисов и припомни, че този сюжет вече са го играли.

“Не можем да говорим за равно отдалечен премиер, това е мимикрия. Така не се поема политическа отговорност. Този филм го играхме - за да бъде равноотдалечен премиерът, те избутаха Денков, а ние Габриел. Тогава им казвах, че в правителството трябва да сме аз, Асен, Кирил, Христо Иванов, ген. Атанасов и да разписваме всичко. Тогава щеше да е ясно кой носи отговорност”, категоричен бе Борисов.

Той обяви, че трябва да се случат две важни събития - да се направят назначения в регулаторите и да се постигне справедливодст в съдебната система.

“Ние за регулаторите не можем да намерим равноотдалечен от двете страни човек. Единствено намерихме за Здравната каса и то така го намерихме, че си дадоха оставка и двамата”, припомни лидерът на ГЕРБ.

“Как ще изберем регулатори, с кое мнозинство”, попита той и призна, че с всеки изминат ден горчиво съжалява, че не послушал Радомир Чолаков. “Той ме молеше да не правя тия глупости, които ми вкараха от ППДБ за Конституцията. Създадохме хаос вътре в НС. Преди отговорност носеше президентът - хубав, лош, ама има кого да посочиш с пръст. Вкарахме колективната безотговорност в Конституцията”, обяви Борисов, който за пореден път се извини на Чолаков.

По повод дупката от 18 млрд. лв. в бюджета, Борисов каза следното: “В сглобката и ние се подадохме на левичарски популизъм и други и практики. Направихме го, защото сглобката изисква да партнираш по дадени теми, дори да не си съгласен. Щеше да изглежда, че само ГЕРБ не искат да се вдигат парите на учители, полицаи. По време на нашите три правителства ние пазихме финансова дисциплина.”

Преди Борисов Томислав Дончев съобщи, че от Плана за възстановяване и устойчивост на България са платени едва 6%.
“Вие представяте ли си по време на управление на ГЕРБ да имаше усвояване едва на 5-6% на фондовете?! Щяхте да ни убиете... Сега нищо не се чува”, обяви лидерът на ГЕРБ.

От залата попитаха Борисов: “Нали пак няма да има сглобка?”, а той поиска от присъстващите да му посочат работеща формула за управление. “Като се знае, че и те, и ние не искаме... С “Възраждане” не може, добро ДПС няма. Дайте рецепта”, обърна се към хората в залата Борисов. Той отново подчерта, че ще е по-лесно, ако ГЕРБ има поне 80 депутати.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"