Локдаунът в Окланд остава в сила още две седмици

В най-големия град на Нова Зеландия - Окланд локдаунът остава в сила още две седмици. Това каза министър-председателят Джасинда Ардерн, съобщава Ройтерс. Страната се бори да овладее разпространението на варианта Делта на коронавируса.

Няма да има промени в ограничителните мерки, наложени в Окланд вече повече от две месеца, каза Ардърн на пресконференция и подчерта, че ограничителните мерки в Окланд са най-строгите сред страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие - бизнесът работр дистанционно, училищата са затворени, жителите на града.

"Всяко междинно облекчаване на ограниченията няма да работи за нашия план за минимизиране на случаите“,каза Ардерн на пресконференция.

Ще се облекчат обаче ограниченията в съседния Северен район, където децата ще могат да се върнат на училище, а бизнесът да отвори за клиенти.

В петък Ардърн ще обяви нова система от мерки за справяне с ковид, включително поставянето на много високи цели във ваксинационната кампания. Около 85 процента на населението на Нова Зеландия, което подлежи на ваксинация, е получило първа доза, а 66 на сто от новозеландците са напълно ваксинирани. При население от 5 милиона страната е съобщила за около 4600 случая на ковид и 28 починали от началото на пандемията.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"