Лорд Евгени Минчев пред „Труд news": По делата ми ще ме познаете

С БСП се чувствам някак си по-уютно, усещам духа на историята, на началото, на Димитър Благоев, на алените макове

Питат ме защо точно в тази партия - защото подпори се слагат на стари здания, които са дали много на обитателите си

Депутати трябва да бъдат хора с високи доходи, с натрупани чрез труда и опита си блага

Че името на Евгени Минчев е изненадата на тазгодишните избори е повече от вярно. Той прие със скромност номинацията, за която според думите му, е научил от медиите. Но от градската левица го приемат с необходимото уважение и доверие, признавайки досегашните му постижения на пиар, благотворител, автор на статии, включително и в „Труд news”, където има своя рубрика – „В ложата на Лорда“, международно приет абритър на елегантността. Евгени е организатор на Британско-българският бизнес бал в Лондон, който тази година ще се проведе на 12 октомври, в епицентъра на изборната надпревара. Евгени присъства на всички заседания на градската левица, изслушва и е изслушван със своите идеи и мнения.

- Лорд Минчев, кандидат за народен представител сте от страна на „БСП - Обединена левица“. Много хора очакваха да Ви номинират от „Възраждане“...
- Да, това сякаш беше едно всеобщо очакване, но зная, че Вселената подрежда нещата по своя собствена логика. „Възраждане“ е едно ново приятелство, което няма да увисне във въздуха, а ще се допълва от именно подобни неочакваности. С БСП се чувствам някак си по-уютно, усещам духа на историята, на началото, на Димитър Благоев, на алените макове. Всъщност, с маковете ме свързва и моята британска биография, защото маковете са символ на Британския Кралски Легион, за чиито дейности често правя благотворителност.

- Вашето предизборно мото е „По делата ми ще ме познаете“, което е препратка към библейското "По делата им ще ги познаете...
- Да, Библията трябва да се изучава и цени преди всяка политическа религия. Защото от Свещената книга произхождат много решения и отговори. И ако питате мен, това изречение най-правдиво определя значението ни като хора. А, че по делата ми ще ме познаете, това е повече от сигурно. Нося в себе си любов и желание за всяка добра социална идея, за изпълнението на всяко добро за българина дело. Повишаване благосъстоянието на българите, тяхното образование и добруване винаги е било моя първа цел. Не само политическа кауза и не само отсега.

- Някои биха казали, че с БСП е свършено, че ще Ви използват и захвърлят...
- Всяка голяма институция носи риск да бъдеш незабелязан, да си част от общата ритмичност и по този начин - загубен в общото. Но аз не влизам на тези избори с нужда от внимание и звездност, аз влизам за да изпълня своя граждански дълг. Получих от България много и искам да ѝ отдам дължимото. Ако това са моят ум, преданост, добродетели и честност - моля, приемете ги. Давам ви ги безвъзмездно. Питат ме защо точно в тази партия? Защото подпори се слагат на стари здания, които са дали много на обитателите си, ние им дължим реставрация, а не да ги бутаме.

- Все пак, БСП носи някои негативи от предишни управления и грешки...
- Нека приемам така, макар и с лека ирония, че БСП е една абревиатура, почти като НДК и не трябва да се впечатляваме, че неподходящи хора са били зрители или концертиращи там. Това не пречи, образно казано, да и се доверим за всеки следващ концерт и да ѝ подготвим аплаузи, пак образно казано.

- Вие сам се пошегувахте, че ще бъдете „Модерният ляв“. Възможни ли са шеги в политиката?
- Аз не влизам тук в ролята си на генерал, който има права над всичките, а като скромен редник. Затова се съобразявам с всички наоколо и ако като личността Евгени Минчев мога да си позволя определени своеволия, хумор и поведение, то тук следва да се съобразя с порядките и очакванията на маса хора и обстоятелства. Все пак напомням, че чувството за хумор е привилегия на образованите личности.

- Ако станете депутат това ще Ви промени ли напълно...
- Депутат не е дума за временно пребиваващи в Парламента. Това е състояние, в което трябва да се намира всеки българин. Трябва всеки да действа от своето собствено място с властта и способностите които има, за да променя нещата.

- Депутатското място ще Ви донесе много привилегии...
- Срамувам се от всяка привилегия, която може да ми даде депутатско място и бих бил недостоен кандидат, ако се възползвам от нещо, принадлежащо на народа. Отказвам се от автомобил, ниски цени в Парламента, услуги и всякакви облаги. Вярвам в това, че депутати трябва да бъдат хора с високи доходи, с натрупани чрез труда и опита си блага, да са в Народното събрание, за да дават, а не да получават.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"